0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 6. 2014

Perfect Getaway, A (2009)


Trávit líbánky na Havaji může být pěkně o hubu. Zvlášť když se v okolí potuluje páreček zabijáků…

Novomanželé Cliff a Cydney se vydávají na Havajské ostrovy, aby zde v prostředí nádherných pláží, vodopádů a stezek strávili líbánky. Brzy po svém příjezdu se dozvídají, že zde řádí dvojice zabijáků, kteří si vyhlížejí osamělé páry. Nechtějí si kazit dovolenou a tak se vydávají na dobrodružný výlet. Na něm se seznamují s dalšími dvěma páry, které se k nim přidávají. Bylo však jen otázkou času, kdy mezi nimi vzplane stín pochybností a obav. Vzájemná nedůvěra se brzy promění v boj o holý život. 



Český název: Dokonalý únik
Režie: David Twohy
Rok výroby: 2009
Délka: 98 min
Země: USA

Hrají:
Steve Zahn …(Cliff)
Milla Jovovich …(Cydney)
Timothy Olyphant …(Nick)
Kiele Sanchez …(Gina)
Marley Shelton …(Cleo)
Chris Hemsworth …(Kale)
…a další

„Psychologické“ thrillery s hororovým nádechem můžu, takže jsem se na tento film vyloženě těšil. Především proto, že jsem v něm mohl sledovat nádhernou krajinu Havajských ostrovů a Portorika, kde se natáčelo. Prostředí je jedním z hlavních „bodů“, které mě vždy zaujmou nejvíce a pokud je pěkné, má film u mě již ze startu vyhráno (tedy alespoň částečně). Byla to doslova pastva pro oči (především pak záběry od vodopádů a jeskyně). Jenže je potřeba ještě ohodnotit zbylé aspekty a ty zas tak okouzlující nebyli. Naštěstí však nebyli ani moc hrozné, takže jsem se povětšinu zápletky moc nenudil.



Herecké výkony ušli a hlavně tu hrály mé dvě oblíbenkyně Milla Jovovich a Marley Shelton. Druhá jmenovaná tu sice hrála druhé housle, ale velmi dobře jí nahradila, Kiele Sanchez. Dámy si všeobecně vedly mnohem lépe než jejich mužští protějšci. Co mi však vadilo asi nejvíc, byla předvídatelnost scénáře. Pokud jste jen trochu pozorní, odhalíte totožnost vrahů již někde v polovině filmu, takže finální rozuzlení pro vás nebude již žádným překvapením. Ale i tak se mi ty flashbacky z předešlých dnů líbili.


No a v neposlední řadě byla příjemným oživením i samotná atmosféra, která ve druhé polovině snímku nabrala slušné (akční) tempo. Místy byly sice některé situace dost úsměvné (a hlavně přemrštěné), ale zase se bylo na co dívat. Navíc konečně začala téct i krev. Takže tento americký thriller si u mě nakonec vyslouží lehce nadprůměrné hodnocení, ale pro příště by se režisér měl vyvarovat řady zbytečných klišé, které si klidně mohl odpustit, nebo je presentovat mazanějším způsobem a ne tak okatě.


Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat