0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 6. 2014

Alerte a Paris! (2006)


Agresivní potkani zamoří celou Paříž.

Alex se po delší době vrací ze zahraničí, aby v Paříži navštívil svého otce, který vede deratizační firmu a nestačí se divit. V hlavním městě totiž již deset dní trvá stávka popelářů, ulice jsou zahlceny hromadou odpadků a zvýšil se výskyt agresivních potkanů. Rozhodne se otci pomoci a při jednom výjezdu se seznámí s pohlednou doktorkou Laurence. Přeskočí mezi nimi jiskra, ale není čas na nějakou romantiku. Jeho otec je totiž pokousán a brzy se u něj objeví příznaky infekce. V nemocnici se dozví od Laurence, že nakažených přibývá a za všechno může neznámý virus, který potkani přenášejí. Jelikož neexistuje protilátka, nakažený člověk zanedlouho umírá. Proto je potřeba rychle nějakou nalézt, jinak epidemii již nic nezastaví. 



Český název: Paříž v ohrožení
Režie: Charlotte Brandstrom
Rok výroby: 2006
Délka: 96 min
Země: Francie

Hrají:
Claire Borotra …(Laurence Renoux)
Thierry Neuvic …(Alex Cirelli)
Clara Le Corre …(Lola Renoux)
Philippe Morier-Genoud …(Paul Cirelli)
Aladin Reibel …(Renaud Berard)
…a další



I přes docela nízké hodnocení na internetu si nemyslím, že by tento francouzský televizní film byl vyloženě špatný. Sice se tu tvůrci opírají o ohranou zápletku, která nám mnoho nového nenabídne, ale je to natočeno v docela sympatickém hábitu. Samotné tempo filmu je svižné, vyskytuje se tu několik velice zajímavých momentů (tedy až na přehnaný závěr) a ani jsem se u toho moc nenudil. Samozřejmě nesmí být divák moc náročný a hlavně je potřeba trošku přivřít oko nad nelogickými kopanci, které se tu a tam objeví.

Oba představitelé hlavních rolí Claire Borotra a Thierry Neuvic mi byli sympatičtí a ani s jejich hereckými výkony jsem neměl absolutně žádný problém. Je sice pravda, že mi trošku brnkala na nervy ona romantická vsuvka, ale bez té se už dneska moc filmů neobejde (a to hlavně platí pro ty televizní). Bohužel hodně diváků si stěžuje na „měkkost“ snímku, protože tvůrci nám mnoho hrůzných zážitků opravdu nenabídnou. Vše důležité se odehrává mimo záběry kamery a když už se konečně mělo dostavit velkolepé finále, dočkali jsme se pouze srandovního a hlavně dost špatně udělaného „digi“ výbuchu, kterému předcházelo asi nejvíce nelogických blikanců nejen ve scénáři, ale i před kamerou.

Paříž v ohrožení tak v mých očích zůstává jen malý krůček od průměrného hodnocení. Každopádně si však nemyslím, že by šlo o ztrátu času. Jen to chtělo ze strany režiséra přidat trochu více šťávy, obohatit o nějaké napínavé (dech beroucí) scény, no prostě trošku více přitlačit na pilu, nebo alespoň pokračovat v podobném duchu, jako při scéně ze sprchy či s popelnicí a kočkou. Možná bych tomu i ten průměr dal, kdyby nebylo toho již zmíněného výbuchu. To jsem si vážně připadal jako v „Jiříkově vidění“, zvláště díky tomu happyendu.


Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat