0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 8. 2014

Battery, The (2012)


I uprostřed zombie apokalypsy se dá zažít sranda…

Ben a Mickey jsou dva přátelé, které nepojí pouze „láska“ k baseballu, ale i fakt, že Zemi postihla zombie apokalypsa a oni jsou teď nuceni putovat zpustošenou Novou Anglií. Snaží se vyhýbat velkým městům kvůli velkému počtu nemrtvých, ale i na svých toulkách přírodou sem tam narazí na nějakého toho zombíka. Oba jsou diametrálně odlišní, ale touha po přežití je prostě silnější než malicherné hádky a rozdílný pohled na jejich osud. Zatímco Ben rád zabijí zombie a vyhovuje mu chození z místa na místo, tak Mickey by se nejraději vrátil k normálnímu životu. Jednoho dne zaslechnou ve vysílačce rozhovor dvou neznámých lidí a když se je pokusí kontaktovat, jsou varováni, aby je nehledali a hleděli si svého. Mickey je rozhodnutý najít ukrytou komunitu lidí a to i přes Benův nesouhlas…



Režie: Jeremy Gardner
Rok výroby: 2012
Délka: 101 min
Země: USA

Hrají:
Jeremy Gardner …(Ben)
Adam Cronheim …(Mickey)
Alana O'Brien …(Annie)
Niels Bolle …(Jerry)
…a další

Od snímku za 6000 dolarů a navíc se zombie tématikou jsem opravdu moc nečekal. Jeremy Gardner však dokázal natočit opravdu prapodivnou amatérskou podívanou, která ve mně vyvolala hodně rozporuplné pocity. Po hororové stránce na mě film nezapůsobil skoro vůbec, ale jelikož jde především o „hororovou komedii“, tak se to nakonec tak nějak vyvážilo. Dá se tu narazit na několik opravdu úsměvných situací (ono „honění v autě“ se vážně jen tak nevidí), ovšem nešlo si nevšimnout, že přemrštěná stopáž nabízí spoustu zbytečně dlouhých a hlavně nezáživných pasáží. 



Přitom onen nápad o putování světem zamořeným zombíkama, ve kterém jich „naštěstí“ moc k vidění není a když už tak se u jejich likvidace divák docela nasměje – nebyl vůbec špatný. Jelikož zombie moc nemusím, tohle mi naprosto vyhovovalo. Navíc se mi líbilo ono putování přírodou – krajina byla pěkná, hudební doprovod byl velmi dobře zvolený a jak vidno, tak i samotní herci se u natáčení dobře pobavili. Gardner však kromě dobrých „hlodů“ ukázal, že je i slušným režisérem se spoustou nápadů a vytvořit deprimující atmosféru mu nedělá žádný problém. Jedinou jeho slabinou je to, že prostě nedokáže zavčas říct DOST a zbytečně děj natahuje. Jednoho dne určitě dozraje (nebo v to spíš doufám), ale kdyby tady byla stopáž tak o pětadvacet minut kratší, bylo by to mnohem lepší.  


Nízkorozpočtové snímky nejvíc trpí právě na špatných efektech a většinou slabých hereckých výkonech, ale tady se ani jedno nekonalo. Tvůrce vědom si chyb svých předchůdců až moc dobře se tady moc neuchyloval k nějakým krvavým lázním a i samotné zombie nechal pohybovat ve velmi poklidném tempu. Občas se i dost netradičně chovaly, ale tak co bylo na tomto veledíle tradičního že. Černý humor ovšem pánům nechyběl, to se musí nechat a i díky tomu jsem u vlažného tempa neusnul. Některé situace či hlášky mi ještě na dlouho uvíznou v paměti. Určitě nelituji toho, že jsem tento film viděl.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat