0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 8. 2014

Dark Skies (2013)


Další milá rodinka se musí bránit stupňujícímu nátlaku mimozemšťanů…

Daniel Barrett žije se svou rodinou docela pohodový život, ale poslední dobou se mu nedaří najít si vhodnou práci, dluhy se kupí a tak započnou i hádky. To se negativně projevuje i na jejich dvou synech, ale to horší teprve přijde. V jejich době se začnou dít podivné věci: mizí jídlo, mladší syn mluví o strašidle a začíná se chovat divně. Otec proto nechá nainstalovat kamery, ale ani těm se nepodařilo zachytit vetřelce, který se jim noc co noc dobývá do domu a ani alarm pro něj není překážkou. Teprve ve chvíli kdy začnou mít výpadky paměti i oba rodiče a jejich děti mají na svých tělech podivné znamení, začnou Daniel a Lacy situaci řešit. Je jim jasné, že za vším musí být nějaká nadpřirozená síla, nebo mimozemšťané. Jenže kdo jim uvěří…



Český název: Temné nebe
Režie: Scott Charles Stewart
Rok výroby: 2013
Délka: 97 min
Země: USA

Hrají:
Keri Russell…(Lacy Barrett)
Josh Hamilton…(Daniel Barrett)
Dakota Goyo…(Jesse Barrett)
Kadan Rockett…(Sam Barrett)
J. K. Simmons …(Edwin Pollard)
…a další

Jak se říká „Do třetice všeho dobrého a zlého…“. Scott Charles Stewart mě nějak svými předchozími filmy neokouzlil, ale tohle slibovalo lepší podívanou, nežli byly jeho předešlé akční kousky. Neposkvrněn Paranormal aktivity a jim podobnými jsem byl docela napjatý, jak si povede tentokrát a jediné co mě od filmu zprvu odrazovalo, byl fakt, že se zápletka nejspíš bude točit okolo mimozemšťanů. Jelikož k tomuto tématu bývám dost skeptický. Než se však začne dít něco opravdu zajímavého, musel jsem se prokopat přes všechny ty rodinné problémy, co si pro nás scénárista připravil a po určité době to začalo i trochu nudit. Bordel v kuchyni a neustále se spouštěný alarm asi dnes už nikoho nevyděsí a já pořád doufal, že atmosféru nakopne nějaký pořádný „impulz“. No a musel jsem si počkat docela dlouho.



Naštěstí se zhruba uprostřed filmu začalo skutečně dít něco zajímavého a napětí pozvolna houstlo. Díkybohu za ty ptáky, vidiny a „kontakty s neviditelnými UFO“, jinak by se tohle zařadilo mezi šedivá dramata, kterých už existuje spousta. Nelze si ovšem nevšimnout, že originalitou se tu teda zrovna moc nehýřilo. Tvůrci se nechali inspirovat celou řadou scén a prvků, které z toho nakonec udělali klasickou přehlídku žánrového „klišé“. Jít na tohle do kina, tak se asi pěkně naseru. Ke konci jsem se však dočkal výrazného zlepšení a ani herecké výkony nebyli špatné, takže s přivřeným okem se přikláním k průměrnému hodnocení.


Zřejmě i proto, že Keri Russell předvedla velmi uspokojující výkon a nebýt jí, tak jsem se na tento film asi ani nedodíval. Bylo docela škoda, že jsme se nedočkali nějakého výrazného UFO ataku, ale to by zřejmě pošramotilo již tak dost decentní způsob natočení, jakým se nám Dark Skies po celou dobu presentoval. Byla velká škoda, že tvůrci nepojali celý film úplně stejně, jako závěrečnou čtvrthodinu. Podívat se na to určitě, ale doporučovat to nikomu nebudu.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat