0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Zombie Movie (2005)

Tři přátelé zůstanou uvězněni v nepojízdném autě, obklopeni hordou hladových zombie.


Nový Zéland, rok 1986:
Svět postihla strašná apokalypsa. Většina lidí se proměnila v hrůzné zombie. Ti kteříí přežili před nimi neustále prchají a bojují o holý život. Sam, Paul a Harry jsou tři nerozluční přátelé, kteří spolu prožili spoustu zajímavých chvil. Teď jsou však odříznuti od civilizace, obklopeni hladovými zombie v nepojízdném autě. Zatím vidí nastalou situaci ještě růžově a pokouší se s chladnou hlavou něco vymyslet, ale jak dny ubíhají začínají propadat depresím a strachu. Brzy musí jít kamarádství stranou a teď už to je jen každý sám za sebe. Vždyť mrtvý kámoš = zdroj potravy.

Režie: Ben Stenbeck
Rok výroby: 2005
Délka: 15 min
Země: Nový Zéland

Hrají:
Jason Docherty ... (Harry)
Simon Niblett ... (Paul)
Ben Stenbeck ... (Sam)
Des Morgan ... (Darryn)
Freya Blackwood ... (Girl Zombie)
...a další

Tuto velice zajímavou černou komedii má na svědomí začínající režisér a příležitostný herec Ben Stenbeck. Jde o jeho první pokus proniknout do světa hororového filmu. To však neznamená, že by kolem filmu již někdy nefiguroval. On a jeho parta Weta Workshop spolupracovali s Peterem Jacksonem při natáčení Pána prstenů. Měli na starosti rekvizity zbraní, atd. Tento krátkometrážní snímek pojali pěkně po svém a natočili zdařilou černou komedii, plnou dobrých hlášek a zajímavých momentek.

Vžijte se do situace, kdy jste uvězněni v nepojízdném autě se dvěma kamarády, kterým se vesměs lepí smůla na paty. Máte jen malé množství jízda, nějaké ty cigaretky a zbraň bez nábojů. Ze začátku si ze všeho děláte legraci, vždyť jste tvrdí rockeři, ale jak běží čas stávají se z vás vystrašené ženské. Na mozek vám začínají lézt všechny trapné řeči, které vás jindy rozesmějí, jenže teď na ně nemáte náladu. Začne vás přemáhat vztek, bezmocnost a hlavně pořád přemýšlíte, jak by se dalo uniknout. Když už se konečně objeví jiskřička naděje, opustí vás štěstí a váš dementní kámoš udělá fatální chybu, která vás posune blíže na práh smrti. Začínáte mít hlad a tak se ve vaší hlavě zrodí zoufalý nápad. Proč by jsme tu měli sedět pořád ve třech? Vždyť dát si ohřátý penis může být tak fascinující? Mám na to? Nic jiného vám ani nezbude! Kamarádství jde stranou, teď nadešel čas přežití! Nebude lepší prostě vylézt z auta a nechat se sežrat? Myslím, že ne!

Herci pojali svůj snímek s ladností a nutnou dávkou humoru. Většina scének se nese především v tomto duchu a diváci pomalu zapomínají, že by měl konečně nastat souboj i s nějakou tou zombie. Jenže co když tyto stvůry nejsou vůbec důležité! Na ztvárnění zombie bych chtěl určitě upozornit, protože každopádně stojí za zmínku. Chlapíkům z Weta Workshop se skutečně podařil i přes malý rozpočet hotový zázrak. Lecjaký celovečerní film s tímto tématem by jim mohl závidět. Úplně stačilo trochu zamakat pouze na hlavách, tělo není vůbec důležité. K tomu přimíchat pekelnou hudbu a skvělý hororový kraťas je na světě.

Hodnocení:
Ti z vás kdo umí anglicky si film doufám užijí, stejně jako já. Celý snímek je totiž především o směšných momentkách a hláškách, které vás nenechají v klidu. Já dávám 70% a už se těším na další prácičku této povedené partičky. Snímek se dočkal i ocenění na New York City Horror Film Festivalu v kategorii Best Short.

Žádné komentáře:

Okomentovat