0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Z3D5 (2009)

Australský krátkometrážní zombie snímek, který stojí za podívání.
Úterý: 37 let po..... svět postihla apokalypsa, která udělala z většiny lidí zombie. Tato stvoření zaplavila celý svět a hledaní potravy je stále obtížnější, protože obyčejných lidí je už jen velmi málo. Jednoho dne ve zničené a zpustlé krajině dojde k setkání dvou přeživších, kteří musejí bojovat proti obrovské přesile.

Režie: Daniel Amstrong
Rok výroby: 2009
Délka: 6 min
Země: Austrálie

Hrají:
Estelle Buzzard
Mark Taylor
Shenelle Macdermit

Tento krátkometrážní australský snímek je podle výrobce zařazen mezi terror/zombies žánr. Jedná se vlastně o takovou post apocalyptic zombie love story, která se nese v akčním duchu za svištění kulek, tvrdé muziky a lesbické hrdinky. Nějaký scénář nebyl vůbec potřeba, protože to co se odehrává na obrazovce to ani nepotřebovalo. Režisér chtěl diváky hlavně za málo peněz slušně pobavit, což se mu docela povedlo (hlavně tedy u mě).

Snímek staví hlavně na krátkých střizích, při kterých se střídají záběry na zakrváceného muže, který utíká před zástupem zombie a mladou dívku jedoucí zpustošenou krajinou ve svém voze. Atmosféra filmu je postavená na akčních scénách, při kterých oba hrdinové odolávají útokům zombie za doprovodu slušné hudby. Nechybí ani několik komických chvilek jako například zombie čokoládová tyčinka, které nelze odolat.

Nečekejte však bůhvíjak dobré speciální efekty nebo perfektní zombie masky. Stačilo jen trochu make upu a trochu rozmazaný obraz či plynová maska. Výsledek byl ovšem lepší než několik rádoby zombie filmů, které trvají i přes hodinu a půl. Velkým plusem bylo i to, že v celém filmu nezazní ani jeden dialog, takže diváci se mohli plně soustředit jen na právě probíhající děj a užít si ho. Herci samotní jsou pro mne jednou velkou neznámou, ale jejich výkony byly na přijatelné úrovni. Žádného velkého přehrávání jsem si nevšiml.

Je to taková krátká australská lahůdka, která vás asi moc nevyleká, ale za to příjemně naladí. Pokud se chcete podívat na konkurentku Mad Maxe, která si to ráda rozdává jak s dívkami, tak i se zombie (s tou jen se zbraní v ruce), tak obětujte šest minut života a na tento snímek se podívejte. Pokud nebudete moc nároční, tak se budete bavit.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat