0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Brutal Relax (2010)

Dovolená u moře by měla sloužit k odpočinku!
Seňor Olivares prožívá těžké životní období, nemá žádné přátelé a rozhodně to není žádný krasavec od pohledání. Na radu svého lékaře odjíždí na dovolenou, kde má přijít na jiné myšlenky a seznámit se s novými lidmi. Jeho radu se tenhle vyšinutý chlapík vezme k srdci a rozhodne se relaxovat na písčité pláži plné krásných koček. Jenže co čert nechtěl, z vody se vynoří podivná stvoření, které začnou zabíjet všechny v dohledu. Seňor Olivares si však nechce za žádnou cenu nechat zkazit svůj pobyt a navíc má šanci si jej dokonce i velice zpříjemnit.

Rok výroby: 2010
Délka: 15 min
Země: Španělsko

Hrají:
Eva Ayats
Alex Berlanga
Adrián Cardona
Jos Cardona
Sonia Cardona
...a další

Po delší době jsem se opět rozhodl podívat na nějaký ten španělský krátkometrážní kousek a musím říct, že jsem si zvolil velice dobře. Již při prvním seznámení s našim hlavním hrdinou bylo jasné, že tenhle tlustý típek mě rozhodně nezklame. Za doprovodu pro mne nepříliš vábivého hudebního doprovodu jsem se nechal unášet tímhle bizardním dobrodružstvím a netrpělivě očekával s čím vším produkce Eskoria Films přijde tentokrát.

Ta správná zábava nastane ve chvíli, kdy se z vody vynoří skupina podivných humanoidů. Nazelenalé masky příšer i přes malý rozpočet vypadají hodně slušně a ve chvíli, kdy rozpoutají na pláži krvavý masakr přichází na scénu prim největší. Tím jsou samozřejmě gore efekty, které jsou sice dělány přes počítač, ale díky jejich humornému pojetí jsem se do těchto jatek doslova zamiloval. Milovníci podobných chuťovek si přijdou rozhodně na své a tvůrci se rozhodně neostýchali nabídnout divákům několik velice morbidních situací.

Seňor Olivares se však rozhodně nechtěl nechat zahanbit a tak také brzy přiloží svou ruku k dílu. Ač nevypadá, má pro strach uděláno a své protivníky kosí opravdu netradičními způsoby. Tedy lépe řečeno tím co mu přijde pod ruku. Pokud jste si až dosud tenhle snímek moc neužívali, tak teď rozhodně budete. Španělský černý humor si zaslouží mé uznání a tenhle film je opravdu brutální relax se vším všudy!

Všem se totiž rozhodně vyplatí, dívat se až do úplného konce. Kromě závěrečných titulek zde totiž máme šanci vidět i několik luxusních fotografií, které jen tak někdo ve svém fotoalbu nemá a nikdy mít nebude. Rozhodně nelituji těch patnácti minut, které jsem obětoval tomuhle kousku a brzy si jej pustím určitě znovu.

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat