0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Zombie Hunter (2005)

Někdo loví lidi a někdo se specializuje především na zombie. Stačí mít po ruce ostrý rýč a nabroušenou mačetu.
Své jméno už dávno zapomněl. Jezdí vyprahlou, opuštěnou zemí už tak dlouho, že ani neví jaký je den. Jeho posláním je zabíjet pekelná stvoření, kterým se říká zombie. Jen on ve svém autě, ozbrojen rýčem a ostrou mačetou. Žádný z těchto tvorů se před ním neschová a on je s velkou radostí bude zabíjet dál. Jednoho dne náhodně narazí v komplexu opuštěných budov na mladou ženu v nesnázích. Je pronásledována hladovou zombie a potřebuje jeho pomoc. Když vystoupí ze svého auta netuší, že na tomto místě se odehraje osudový souboj, který mu může navždy změnit život.

Režie: Geoff Hamby
Rok výroby: 2005
Délka: 11 min
Země: USA

Hrají:
Chris Staviski ... (Zombie Hunter)
Lynn Ayala ... (Survivor)
James Hunter ... (Zombie)
Bob Legget ... (Zombie)
Cash Morgan ... (Zombie)
...a další

Na tento snímek jsem narazil jen náhodou, když jsem na netu hledat jiný film s podobným názvem a rozhodně toho nelituji. Já zombie filmy moc nemusím, ale poslední dobou na tento žánr měním názor. Můžou zato především krátkometrážní snímky, které trvají pouze několik minut, ale dokáží mě zaujmout a pobavit víc než nějaká devadesátiminutová slátanina. Tento snímek vám názorně ukáže, že i s velmi malým rozpočtem se dá za 11 minut stihnout natočit velice zajímavé dílo, která vás nejen zujme, ale především i pobaví. Autorem tohoto snímku je Geoff Hamby, který má na svém kontě i dva mnohem delší snímky. Film Carnies (2008) sám režíroval a k filmu Slaughter Party (2005) podal pomocnou ruku.

Snímek je natočen na odlehlém místě někde v Americe, kde dávají kojoti dobrou noc. Prašné, opuštěné cesty a polorozpadlé budovy, přímo sváděli k natočení něčeho šíleného. Největším tahounem celého filmu je ulízaný bouchač v kožené bundě, který si potrpí na dobrých doutnících. Jeho auto není žádné dělo, ale parádně se sním srážejí pomalé zombie. Trocha té krve a zbytky mozku se lehce setřou z předního skla stěračem, tak co. Na zombie nejraději používá ostrý rýč, který ovládá mistrně a v baseballu by se neztratil. Sem tam se ovšem stane, že je zombie mazaná a zbraň mu vytrhne. Potom už není nic snazšího než vytáhnout svou nablýskanou mačetu a pořádně se rozmáchnout.

Speciálních efektů či digitálních hraček si tady moc neužijete. Tvůrci si úplně vystačili s trochou umělé krve a syrového masa. Vzhled zombie sice nepatřil k TOP, ale jejich jedinečné chování všechno vynahradilo. Jedna zombie například zřejmě trpěla epileptickým záchvatem. V celém snímku zazní jen muší bzučení, mlaskání a opakující se melodie. Ve většině filmu se budete muset spokojit pouze ze šuměním větru.

Na IMDb má tento snímek hodnocení 91%, což se mi zdá poněkud přehnané, ale z mého pohledu jde také o docela podařený snímek, u kterého určitě stojí zato strávit jedenáct minut života. Pokud se chcete pobavit se určitě na něj mrkněte. Snímek dokonce získal i jedno ocenění a to na Phoenix International Horror & Sci-Fi Film Festivalu za nejlepší zombie film.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat