0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Zombie Wrestling (2005)

Uprostřed lesa právě vypukla velká zombie rvačka.
Děj se odehrává v období zvaném Vrchní Skládka. Neustále se v něm odehrávají nelítostné boje jednotlivých skupin nemrtvých. Nejmocnější skupina se nazývá Atomové zombie, jejichž mocný vládce disponuje silou mocného artefaktu zvaného Kladivo věků. Nyní se schyluje k velké bitvě mezi Atomovými zombie a konkurenční skupinou, protože Atomáci napadli a sežrali mladého chlapce z druhé skupiny. Uprostřed lesa se tak právě rozehrála obrovská bitka, kterou může vyhrát jen jeden.

Režie: Jakub Hussar
Rok výroby: 2005
Délka: 10 min
Země: Česká republika

Hrají:
Tadeáš Hussar
Vojtěch Bednář
Miroslav Masopust
Adam Hraba
Jiří Rajnoch
Dominik Franěk
Jakub Jedlinský
... a další

Právě se mi do ruky dostal další krátký snímek od společnosti Trinity Pictures, která docela často pomáhá začínajícímu režisérovi Jakubu Hussarovi. Jejich spolupráce proběhla i dalšího snímku Toxymoron, který se rovněž natáčel roku 2005.

My máme šanci vidět pořádnou bitku dvou znepřátelených zombie skupin, která se strhne poté, co zemře člen jedné z nich. Atomové zombie mají oproti druhé skupině výhodu, kterou je jejich vůdce, jenž musí být na invalidním vozíku. Ten má nejraději koktejl z krve a vnitřností, který si v klidu popíjí brčkem.

Ve filmu uvidíte spoustu srandovně vypadajících bojových situací, kopacích technik, které jsou sice na amatérské úrovni, ale pobaví. Krve a jejích výstřiků si užijete dosyta, stejně jako létajících hlav či údů. Autoři snímku nám taktéž předvedou k čemu všemu se dá použít ochranná helma. Nejvíc se mi líbila z celého snímku ochranka vůdce (zombie s hlavou kostlivce), který vydával naprosto šílený smích a taky se nejlíp rval. Ostatní kostýmy jsou slabého rázu, vlastně jde o obyčejné oblečení, trochu špinavý obličej či rádoby krvavé skvrny. Je však jasné, že rozpočet je to poslední, co by mě zajímalo, protože jde o amatérský studentský snímek, takže na tohle při hodnocení brát ohled nebudu. Hudební doprovod se skládal z šílené hudby, do které se ozývaly výkřiky či smích jednotlivých herců. Vytvořilo to docela slušnou atmosféru.

Odkaz:
http://www.film1.cz/index.php?cs/show/trinity-pictures-zombie-wrestling-2005/quality/high

Hodnocení:
Mně se tenhle krátkometrážní snímek docela líbil. Jde spíše o černou komedii, která mě dokázala občas i docela pobavit. Když bude na sobě autor tohoto snímku Jakub Hussar pořád pracovat, tak by z něj mohl být jednou docela úspěšný režisér. Já dávám 50%.

Žádné komentáře:

Okomentovat