0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2011

Yadhtrib (2008)

Párty démon vás dovede přivést k šílenství. Pořádně si rozmyslete zda ho skutečně chcete vyvolat, aby trochu oživil vaše oslavy!
Matt slaví doma narozeniny se svými přáteli. Celkem nudnou párty se snaží trochu rozhýbat jeho spolubydlící Steve a oslavenci poradí ať si stoupne před zrcadlo a několikrát před ním zopakuje jméno Yadhtrib. Má jít údajně o párty démona, který navodí tu správnou atmosféru. Matt to tedy z legrace udělám, ale nic se nestane. Zklamaně ukončí oslavy a pošle ostatní domů. Jenže jakmile zůstane v místnosti sám, tak se démon skutečně zjeví a začne řádit. Matt z něj začne pochvíli šílet a snaží se démona za každou cenu zbavit. Jenže to tak lehce nepůjde, protože Yadhtrib nehodlá odejít.

Režie: R. J. Weyant
Rok výroby: 2008
Délka: 4 min
Země: USA

Hrají:
Bernard Jackson ... (Matt Bishop)
Jim Treacy ... (Yadhtrib The Party Demon)
Laurel Andersen ... (Party Girl)
R.J. Weyant ... (Steve Miller)
...a další

Jedná se o kratičký snímek, který se snaží být vtipný co to jen jde. Jde však jen o směšný pokus bandy mladých lidí, kteří ho z nudy natočili a pustili do světa. Vyvolání démona si vypůjčili z Candymana. To je však jediné, co mají oba společného. Na rozdíl od něj totiž Yadhtrib nedokáže ničím kromě srandovního démona diváka zaujmout.

Snímek má za úkol v první řadě diváka pobavit. K tomu účelu má sloužit i kostýmek démona. Ten se skládá s fialového cylindru, červených slipů a blýskavého kostýmku. Obličej si herec natřel na zeleno. Jeho zevnějškem se nažili autoři především odpoutat pozornost diváka od nudného děje a hereckého antitalentu. Kromě trapných tanečních kreací a hekajících povzdychů totiž ani démon nic světoborného nepředvedl.

Když by jsme se měli bavit o nějaké té děsivé situaci, která by nás navedla na strašidelnou atmosféru, tak za zmínku snad stojí pouze postupná hysterie Matta, který pomalu začíná z démona šílet a scénky ve sklepě, kdy dojde k explozi lidského těla. Trochu krve a pomletého masa se následně rozprskne o chladnou zeď. To je ovšem tak jediné co by se dalo považovat za hororový počin.

V konečném hodnocení budu tedy dost skeptický. Tento čtyřminutový snímek na mě moc velký dojem neudělal. Kromě dvou světlejších okamžiků jsem měl možnost sledovat pouze amatérské taneční kreace, které by si možná získaly ovace někde na diskotéce plné pubertálních slečen.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat