0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

7. 12. 2011

Black Sheep (2006)

Na Novém Zélandu mají ovce rády lidské maso, takže pokud uslyšíte za zády béé béé rychle utíkejte!

Henry přijíždí po letech na rodný statek, aby se zde setkal s bratrem Angusem a mohl tak od něj dostat svůj podíl. Jenže netuší, že jeho bratr dělá za pomoci doktorky Rushové genetické pokusy na ovcích a ty se vymknou z rukou poté, kdy dva ochránci zvířat ukradnou zkušební vzorek a při útěku nádobu rozbijí. Na svobodu se tak dostane malý mutant, který svým kousnutím nakazí všechny, jenž s ním přijdou do styku. Člověka či zvíře nevyjímaje. Ti začnou mutovat a zatouží po lidském mase. V okolí tak brzy začnou přibývat mrtvoly a každý, kdo za sebou uslyší béé béé, musí dát rychle nohy na ramena. Henry se tak nečekaně ocitá v ohrožení života a nezbývá mu nic jiného, než se nebezpečí postavit čelem a pokusit se zastavit to co jeho bratr způsobil. Má to ovšem jeden obrovský háček: Henry má totiž už od dětství panickou hrůzu z ovcí, což bude docela problém!

Český název: Černé ovce
Režie: Jonathan King
Rok výroby: 2006
Délka: 87 min
Země: Nový Zéland

Hrají:
Nathan Meister ... (Henry Oldfield)
Peter Feeney ... (Angus Oldfield)
Danielle Mason ... (Experience)
Oliver Driver ... (Grant)
Tandi Wright ... (Doctor Rush)
Tammy Davis ... (Tucker)
...a další

Moc Novozélandských filmů neznám, ale o čem jiném by jejich film měl být než o ovcích, kterých tam žije několik miliónů. Zvířecích hororů existuje už spousta, ale myslím si, že tentokrát jde o jednu ze světových rarit. Pro režiséra J. Kinga to byla premiéra a tak si nechtěl udělat u svých kolegů ostudu a rozhodl se tento snímek okořenit, lépe řečeno trochu odlehčit a přidal i několik komediálních prvků. Což se mu myslím docela povedlo a po shlédnutí Černých ovcí jsem byl spokojený. Filmy obsahující nebezpečný virus a lykantropii mám, a tak po všech těch vlkodlacích a kočičích lidech konečně změna.

Přitom ze začátku se zdá, že půjde o další průšvih, kterému se všichni jen vysmějí a nebudou ho brát vážně. Kdo by se taky při pohledu na obyčejné ovce bál. Jenže chyba lávky. Jakmile se začne šířit nákaza a ovce začnou napadat lidi i jiné zvířata zjistíme, že zas takový propadák to nebude. Krev začne stříkat proudem, vzduchem proletí několik oddělených končetin a dokonce se dočkáme i proměny v ,,ovcodlaka‘‘ Jak už jsem podotknul na začátku objeví se zde i dostatečné množství komických situací, které vás zcela určitě rozesmějí. Především jde o několik vydařených hlášek, či chování ovcí. Bude mít šanci sledovat pěstní souboj s rozzuřeným zvířátkem, lidské kopyta, legrační gore efekty, které ovšem svůj účel dokáží splnit na jedničku a mnoho dalších prvků černého humoru.

Nejvíce mě dostalo nádherné ostrovní prostředí, na kterém si u filmu výslovně potrpím. Když se k tomu přidá skvělý hudební doprovod a běžící krvelačné ovčí stádo je o zábavu postaráno. Režisérovi se celkem slušně dařilo měnit atmosféru filmu a tak se divák chvílemi smál a poté mlčky sledoval krvavé řádění nenažraných zvířat. Jak už to u podobných filmů bývá, tak i zde se našlo dost nudných pasáží - postavy pořád utíkají z jedné lokality do druhé, ovce se znenadání objeví, vyvraždí všechno kolem a hlavní hrdinové jako zázrakem pokaždé o vlas uniknou smrti. Tato kostra už byla k vidění snad stokrát, ale pořád kupodivu docela funguje a diváci si rádi strpí. Tedy pokud se u toho neunudí k smrti, a to se tady určitě nestane. Zvláště když jednotlivé masky jsou tak roztomilé a dokonce i celkem slušně zpracované. Herecké výkony všech hlavních aktérů jsou rovněž na docela solidní úrovni a bylo vidět, že je jejich práce vyloženě baví, protože si jí pořádně užili.

Pokud máte rádi hororové komedie plné černého humoru, tak film Black Sheep je pro vás tím pravým. Najde se zde spousta dobrých hlášek, solidních hereckých výkonů, pěkné masky, líbezná hudba i nádherné prostředí. Docela se těším na další režisérovy kousky, které jak doufám na sebe nenechají dlouho čekat.


Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat