0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

8. 1. 2012

Tea Break (2004)

Morbidní šichta právě začíná!
Vsuneme píchačku, cvakneme a nástup do práce! Tak takhle většinou začíná spousta z nás svůj pracovní den podobně jako hlavní hrdina tohoto morbidního snímku. Na rozdíl od něj však máme poněkud nudnější zaměstnání. Tenhle chlapík se postaví k pásu, zmáčkne tlačítko a následně seká hlavy přijíždějícím obětem. Pro někoho nechutná práce, pro něj nudný stereotyp, který musí vykonávat den co den. Něco však máme všichni společného a to toužebné čekání na přestávku!

Režie: Sam Walker
Rok výroby: 2004
Délka: 7 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Jeremy McNeil
Kevin Hughes
Adele Prostor
...a další

Tenhle kousek jsem se zde rozhodl dát především pro vaše pobavení, protože tenhle humorný kousek by jste si neměli nechat v žádném případě ujít. Britové jsou známí svým suchým černým humorem, ale tenhle krátkometrážní snímek se jim opravdu docela povedl. Hlavní hrdina není žádný lamač dívčích srdcí, ale obtloustlý parchant, který za celou dobu neprojeví žádné známky emocí a jeho oběti u něj rozhodně nemůžou čekat žádné slitování.

Po celou dobu nás doprovází solidní hudební doprovod, který jen dopomáhá udržovat hodně solidní atmosféru. V žádném případě zde však neuvidíte nic, u čeho by jste si museli hrůzou zakrývat oči. Vše je natočené především humorným způsobem, kdy svázané oběti prostě přijíždí jako prasata na porážku a náš řezník jim jednoduše utíná hlavy. Je mu jedno zda jde o muže či ženy, hlavně vše udělat rychle a bezbolestně. Zde si užili zřejmě především sami tvůrci, protože banda komparsistů přijíždí zcela nahých, ale nejde o nic nevkusného. Divák toho totiž moc ani neuvidí.



Právě tento fakt se může stát největším kamenem úrazu, protože se vše odehrává pořád stereotypně a některé z vás to může přestat pochvíli bavit. Někomu se může udělat šoufl i u záběrů z přestávky, kdy si náš řezník celý zkrvavený vychutnává svou z domu přinesenou svačinku a balené cigáro.

Hodnocení:
80%

Žádné komentáře:

Okomentovat