0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

21. 3. 2020

Bled (2009)


Drogové opojení vás může přivést do spárů krvežíznivých tvorů…


Nadaná umělkyně Sai se během své výstavy seznámí s tajemným cizincem Renfieldem, který na ní udělá skutečně dojem nejen svým vystupováním, ale i vědomostmi. V soukromí ji nabídne starodávnou skříňku, která v sobě ukrývá záhadnou drogu. Ta jí má pomoci při její práci a v čerpání inspirace. Sai se sice zdráhá, ale záhy podléhá a ocitá se v podivném světě mimo realitu, ve kterém se pochybují podivná stvoření lačnící po krvi. Nevědomky se tak ocitá v obrovském nebezpečí nejen ona sama, ale i její nejbližší přátelé…



Režie: Christopher Hutson

Rok výroby: 2009
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Sarah Farooqui...(Sai)
Chris Ivan Cevic...(Royce)
Alex Petrovitch...(Eric)
Michele Morrow...(Kerra)
Jonathan Oldham...(Renfield)
...a další


V první řadě bych chtěl říci, že jde o hodně zvláštně (netradičně) pojatý film s upíří tématikou, který v mnoha lidech (i v mém samém) vyvolal dosti rozporuplné pocity. Samotný tvůrčí nápad nebyl přitom špatný, stejně jako je provedení – tedy alespoň po vizuální stránce si totiž nemůžu zas až tolik stěžovat, ovšem zbytek se nese v dosti chaotickém a místy až nudném duchu. To se týká především samotných dialogů, spousty hluchých míst a hromady otazníků, které se mi během sledování začali hromadit v hlavě.

Přitom samotný svět mimo realitu kam se hlavní hrdinka a její přátelé po vdechnutí drogy ocitli, nebyl zas až tak hrozný. Mělo to artový nádech, hra barev a stínů byla taky oku lahodící, náznaky slušné atmosféry by se tu taky našli – ovšem hororový fanda zrovna moc spokojený nebude, protože se tu sice dočkáme i několika záběrů na vyceněné tesáky, dojde i na krev, ale těchto světlejších okamžiků tu bylo poskromnu.

Snad kdybych byl sám pod vlivem drog, tak bych si tuto podívanou užil více – jen je prostě neberu a ani nehodlám začínat. Co se hereckého obsazení týče, tak ani tady to nebylo vyloženě špatné, přestože většinu zúčastněných jsem viděl poprvé v životě. Jenomže samotný scénář byl velkou slabinou celého filmu, takže postavy jako takové mi moc k srdci nepřirostly, ostatně stejně jako celý film.

Bled tak sice řadím do skupiny filmů, které dokáží alespoň částečně zaujmout, ale vidět ho už znovu nepotřebuji. Našla by se tu jistá dávka originality, netradiční pojetí taky nebylo špatné, ale zápory převyšovali vše ostatní.

Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat