0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

29. 3. 2020

Lodge, The (2008)


Mladý pár si chtěl užít trochu romantiky v nádherném horském prostředí, místo toho tam však na ně čeká podivínský správce a na diváka hromada nudy…


Julie a Michael jsou mladý milenecký pár, který si pronajme na víkend pěkný prostorný domek v horách. Chtějí si v soukromí užít trochu té romantiky, kouření trávy a divokého sexu. Prvotní nadšení však záhy vezme za své, když se seznámí s podivínským správcem Henrym. Nejen že se chová divně, ale neustále mají pocit, že je někdo špehuje, slyší v domě podivné zvuky a začnou se jim ztrácet i osobní věci. Jejich pobyt se brzy změní v hotovou noční můru…



Český název: Horská bouda

Režie: Brad Helmink, John Rauschelbach
Rok výroby: 2008
Délka: 83 min
Země: USA

Hrají:
Owen Szabo...(Michael)
Elizabeth Kell...(Julia)
Kevin McClatchy...(Henry)
Mandi Kreisher...(Desi)
...a další


Jistě se najde spousta z vás, kteří by rádi strávili pár dní někde na samotě, jen se svým partnerem či partnerkou a doslova si užívali každou společnou chvíli daleko od lidí. Horské prostředí, čirá říčka, nádherný domek (či velká chata), zdravá nadrženost – jo tak tohle bych si dokázal pořádně užít. Problém však nastane ve chvíli, kdy se kolem vás začne motat podivný správce, který možná není tím, za koho se vydává, po večerech slyšíte divné zvuky a ono nádherné místo začne vydávat děsivé tajemství.

Horská bouda na mne celou dobu působila jako laciný televizní kousek, který měl sice docela zajímavý začátek, ale jinak to byla dost dlouhou dobu celkem velká nuda. Počáteční cvrlikání zamilovaného párečku, všechny ty kecy okolo sexu jsou záhy vystřídány konfrontací s divným správcem a záhadnou zakrvácenou dívkou. Očekával jsem příchod pořádné atmosféry, která vygraduje alespoň solidní brutální podívanou, ale místo toho jsem se dočkal jen vyčpělé rádoby drsné potyčky a až úsměvného finále. Navíc si po celou dobu říkáte, že jste většinu z toho už viděli někde jinde a v mnohem lepším provedení.

Pokud snad očekáváte nějaké krvavé hody, brutalitu či alespoň pořádné filmové znásilnění, tak si nechte zajít chuť. Většina důležitých momentů se odehraje mimo záběr kamery (tedy až na jedno umlácení ve stájích). Nervózně jsem pokukoval po časomíře, kdy už tohle utrpení skončí a to myslím smrtelně vážně. Co se hereckých výkonů týče, tak to rovněž nebyla žádná sláva, ale to dávám na vrub hlavně slabému scénáři. Nebýt zajímavého začátku, pěknému prostředí + hlavní hrdince a finálnímu zúčtování ve stájích, přiklonil bych se ještě k menšímu hodnocení. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat