0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 3. 2020

Last Gasp (1995)


Po úspěchu v Terminátorovi 2 dostal Robert Patrick chuť na lidské maso…


Movitý developer Leslie Chase je nucen tvrdě zasáhnout proti divokému mexickému domorodému kmenu Toteců, kteří provozují kanibalismus a napadají jeho dělníky. Dokonce se mu podaří zabít i jejich náčelníka, který jej však těsně před svou smrtí prokleje a přenese do něj svou temnou duši. Od té chvíle je sám Chase posedlý touhou po lidském mase a zabíjení. Na stopu se mu dostane soukromý detektiv, který byl najat jistou Norou, jenž pátrá po svém zmizelém manželovi. Je jen otázkou času, kdy vypluje skutečná pravda na světlo a tak se Chase rozhodne zamést všechny stopy a odstranit všechny kdo se mu postaví do cesty…



Český název: Poslední vzdech

Režie: Scott McGinnis
Rok výroby: 1995
Délka: 93 min
Země: USA / Rumunsko

Hrají:
Robert Patrick...(Leslie Chase)
Joanna Pacula...(Nora Weeks)
Mimi Craven...(Goldie)
Vyto Ruginis...(Ray Tattinger)
Jim Davidson...(Julian Weeks)
...a další


Terminátor 2 mu přinesl na začátku 90 let slávu a tak se stal Robert Patrick na filmovém trhu velmi žádaným zbožím. Nabídky se jen hrnuly, ale opravdu dobrých rolí se moc nedočkal. I zde to byl právě ON, kdo se měl stát hlavním lákadlem tohoto filmu a toho se rozhodli tvůrci náležitě využít. Byli si totiž vědomi, že film jako celek neměl zrovna moc velký potenciál stát se opravdovou peckou a přesně tak to i dopadlo. Ve skutečnosti jde totiž jen o průměrný hororový thriller s několika světlejšími okamžiky.

Zajímavý námět by se tu sice našel, ale to by musel přijít i dobrý scénář a to se nestalo. Zatímco začátek vcelku slibně navnadí, zbytek filmu se nese v dosti zabrzděném duchu s několika atmosférickými momenty, trochou té nahoty i krve, ale i nudnými pasážemi, při kterých se budete škrábat na zátylku nad nevyužitým potenciálem a dávat si sirky mezi oční víčka, abyste u toho neusnuli. Opravdu vygradovaných atmosférických scén s kapkou toho napětí je tu totiž opravdu poskromnu.

Další na koho jsem se těšil, byla Joanna Pacula. Ačkoliv nikdy nebyla TOP herečkou, mám ji docela rád. Ta předvedla svůj klasický výkon, takže po této stránce jsem zklamaný určitě nebyl. Bylo zajímavé sledovat i Wesovu bývalku Mimi Craven, která sice zrovna moc krásy nepobrala, ale tělo měla solidní. Kdo by však očekával nějaké kanibalské lahůdky či snad krvavé lázně, tak ten bude asi velice zklamán. Pár scén bylo slušných, nejvíce se tu dočkáme proříznutých šlach na nohou, ale jinak žádná sláva.

Last Gasp tak vidím na lehký podprůměr, protože jsem přece jenom očekával něco více. Potenciál však zůstal nevyužit a Robert Patrick všechno sám zachránit nemohl.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat