0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

22. 3. 2020

Hood of the Living Dead (2005)


Vyřizování účtů mezi gangy, pokus o oživení bratra a zombie apokalypsa…


Přestože Ricky žije v chudinské čtvrti Oaklandu, kde se to jen hemží dealery drog a pouličními gangy snaží se poctivě pracovat jako vědec v laboratoři, která se snaží zdokonalit regenerační recepturu, která by u zvířat mohla léčit mrtvé buňky. Jeho bratr Jermaine je však pravý opak a to se mu stane osudné. Je před jejich domem zastřelen členy konkurenčního gangu. Zdrcený Ricky se rozhodne k zoufalému činu a svému bratrovi aplikuje dosud nevyzkoušené sérum z laboratoře. Má to však fatální následky. Jermaine totiž skutečně znovu obživne, ale stane se z něj zombie toužící po odplatě a pomstě. Zanedlouho se v ulicích Oaklandu rozpoutá krvavé peklo. Ricky, jeho šéf doktor Richards a pár bratrových kamarádů se vše pokusí zastavit dřív, než se z toho stane hotová apokalypsa…



Režie: Eduardo Quiroz, Jose Quiroz

Rok výroby: 2005
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Carl Washington...(Ricky)
Brandon Daniels...(Jermaine)
Victor Zaragoza...(Dr. Richards)
Derek Taylor II...(Kevin)
Raul Martinez...(Marco)
...a další


Jste-li milovníkem céčkových braků (pokud se tak dá vůbec tento paskvil nazvat), budete zřejmě chrochtat blahem nad celkovou špatností tohoto kousku. Pro všechny ostatní půjde jen o zbytečnou ztrátu času a to myslím smrtelně vážně. To si tahle zase jednou řekla bandička černochů (pardon afroameričanů…), že by si mohli natočit vlastní ultra drsný film tentokrát se zombie tématikou a tak si k tomu přizvali Quirozovic bratry. Jen jim někdo zapomněl říct, že kromě nespočítatelného počtu slov fuck a neger by to chtělo přijít i s nějakým alespoň trošku pořádným scénářem, ale to bychom po nich chtěli moc.

No abych jim úplně neubližoval, našla by se tu alespoň v náznacích jakási kostra rádoby zápletky. Tvůrci asi přece jenom viděli pár zombie filmů, ale po zakoupení všech těch zbraní, zlatých řetízků, prstýnků a náušnic už jim nezbylo moc peněz na alespoň trochu solidní speciální efekty a lepší kameru. No a tak se musíme spokojit s kapkou toho kečupu a namodralých záblesků z hlavní (hlavně že se z půlmetru nebyli schopní trefit do zombie ani z brokovnice…). O nějaké stravitelné atmosféře či uspokojivých dialozích se raději nebudu bavit už vůbec.

Hood of the Living Dead si tak řadím do vlastního TOPU nejhorších zombie filmů, které jsem kdy viděl. Je to naprostá ztráta času, takže se tomu raději vyhněte obrovským obloukem.

Hodnocení:
10% 

Žádné komentáře:

Okomentovat