0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

3. 5. 2020

Prooi (2016)


Obyvatelé Amsterdamu jsou sužováni lidožravým lvem. Tomu je zase v patách lovec na invalidním vozíku. Ne nedělám si srandu, tohle prostě musíte vidět…


Obyvatelé Amsterdamu se ocitají ve velikém nebezpečí. Vypadá to, že jsou bezprostředně ohroženi lidožravým lvem, který začal řádit v tamních ulicích a parcích. Policie je bezradná, počet obětí se rapidně zvyšuje a tak je na pomoc přivolána uznávaná veterinářka Lizzy a dvojice lovců. Ti však hned vzápětí udělají fatální chybu, za kterou zaplatí svým životem. Lizzy se tak rozhodne zavolat svému bývalému příteli, bývalému expertovi a vynikajícímu lovci šelem Jackovi. Má to však jeden háček, ten je totiž nyní upoután na invalidní vozík. Zatímco ji všichni mají za blázna, ukáže se, že ON jediný je skutečně schopen lidožravou šelmu zastavit…



Český název: Krvežíznivý strach ve městě

Režie: Dick Maas
Rok výroby: 2016
Délka: 108 min
Země: Nizozemsko
Alternativní název: Prey

Hrají:
Sophie van Winden...(Lizzy)
Mark Frost...(Jack)
Julian Looman...(Dave)
Rienus Krul...(Brinkers)
...a další


Dick Maas je mnohými považován za recesistu a blázna na postu režiséra, ale některé jeho filmy si získali celkem slušnou škálu příznivců. Několik svých filmů natočil právě v Amsterdamu, rád spolupracuje převážně s holandskými herci a hlavně do svých kousků přidává slušnou porci bizarní - černohumorné podívané a ujetých situací. Což se mu mimochodem povedlo i v tomto případě. Už dlouho jsem se tahle nepobavil u nějakého animal hororu/thrilleru, který sám sebe nebral rozhodně vážně – no prostě si dělal srandu sám ze sebe a jemu podobných. Což někteří jedinci prostě nedokázali překousnout.  

Digitální lev sice moc charisma nepobral, to musím uznat, ale jinak se to celé zvrtlo v celkem slušně krvavou bizarní podívanou. Mrtvých tu bylo dost, některé gore scény byly taky pěkně šťavnaté a nechybí ani morbidní humor. Hlavy létají vzduchem, řežou se tu nohy, párají břicha, zabíjí děcka, důchodci i mladí a nechybí ani honička vozíčkáře (lovce) se lvem po parku či lékařském zařízení. Akce tu bylo celkem dost – no že byla spíš ujetá – tak to mi vůbec nevadilo. Stejně jako debilita některých postav i samotným dialogů. I když je pravda, že lvího řádění tu bylo méně, než keců okolo.

Prooi však rozhodně dokázal upoutat mou pozornost a jelikož zvířecí kousky patří mezi moje velmi oblíbené, dokázal jsem si tento film docela užít. Má to samozřejmě hromadu nedostatků, ale když už film samotný se nebere vůbec vážně a je vlastně natočený dosti recesním způsobem, dokázal jsem se tomu přizpůsobit a pobavit se u toho.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat