0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 5. 2020

Kill Command (2016)


Cyborg Vanessa Kirby musí během výcviku společně se skupinou vojáků čelit nebezpečným robotům – zabijákům. 


V blízké budoucnosti je lidská společnost už příliš závislá na robotice a to nejen v továrním průmyslu ale i v samotné armádě. Monopol Harbinger Corporation přichází z novým revolučním programem, který by mohl pomoci v nejrůznějších válkách a zachránil by tak mnoho lidských životů. Je vybrán speciální vojenský tým pod vedením kapitána Bukese, který se vydává na vzdálený ostrov, jenž slouží jako výcvikové zařízení. Zde se mají postavit nejnovější technologii a odhalit její slabiny. Doprovod jim dělá pohledný ženský cyborg Katherine Mills, která má rovněž vyhodnotit situaci. Vojáci ji však berou jen jako špeha společnosti, ne jako rovnocenného parťáka. Jenže ne všechno jde podle plánu a brzy se výcviková mise změní v zoufalý boj o holý život. Na scéně se totiž objevuje utajený nový protivník, který je nebezpečnější a nelítostnější než cokoliv s čím se kdy tito vojáci utkali. Otázkou však zůstává, na které straně vlastně Katherine Mills stojí, protože jak to vypadá, ona jediná je schopná vražedné roboty zastavit, nebo alespoň odhalit jejich slabiny…




Český název: Rozkaz zabíjet

Režie: Steven Gomez
Rok výroby: 2016
Délka: 99 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Vanessa Kirby...(Katherine Mills)
Thure Lindhardt...(Bukes)
Mike Noble...(Goodwin)
David Ajala...(Drifter)
Bentley Kalu...(Robinson)
...a další


Scifi horory mi nějak zásadně nevadí, pokud se všechno netočí jen okolo mimozemšťanů, nebo nejde o laciné napodobeniny Predátora či Vetřelce. Tady se však jednalo o robotické zabijáky a na to, že šlo o britský film s nepříliš velkým rozpočtem a ani režisér Steven Gomez neoplýval přemírou zkušeností (spíš jde o zelenáče), tak to nakonec nedopadlo vůbec špatně. Viděl bych to na klasickou průměrnou podívanou s několika opravdu povedenými momenty, slušnými speciálními triky a dokonce i vcelku snesitelnými hereckými výkony.

Jedinou viditelnější slabinou byl slabší scénář a několik nudnějších pasáží. Což by se ale dalo připsat hlavně na vrub nepříliš velkým zkušenostem režiséra a scénáristy v jedné osobě. I tak jsem si však příchod speciálního komanda do výcvikového ostrovního prostředí docela užíval. Proběhlo letmé seznámení s postavami, dokonce vypotí i několik humorných hlášek a pak už se jde na věc. Počáteční fight se cvičnými roboty se totiž záhy promění v boj o přežití s vychytralou a přizpůsobující se jejich vyvinutou formou, jenž si dala za úkol, lidi prostě vyhubit. Dokonce dojde i na několik pěkně krvavých záběrů, které okořenili jinak převážně akční podívanou plnou střelby a výbuchů.

Vanessa Kirby je docela atraktivní děvče, takže se mezi tou bandou vojáků bylo i na co dívat. Erotiku či nahotu tu však v žádném případě nečekejte! To chlapi si spíše užijí pohledy na několik povedených zbraní a taková sniperka z budoucnosti se vám jistě bude líbit. Bohužel se z toho dalo vytřískat mnohem více, jen kdyby byl děj propracovanější.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat