0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 5. 2020

Dead Story (2017)


Podprůměrný tuctový duchařský kousek, který vás nezaujme téměř ničím…


Mladý manželský pár si koupí starý leč na první pohled stále pěkný dům. Až příliš pozdě zjistí, že se v něm za poslední desítky let odehrálo několik nevysvětlitelných vražd. Pachatelé těchto vražd nebyli nikdy dopadeni. Zatímco Harold si z toho nic nedělá, Anne začíná toto místo děsit. Nejprve ji začnou sužovat noční můry a vidiny, v nichž se zjevuje děsivá ženská postava, později se sama přestává ovládat a její manželství se dostává do těžké krize. Anne se rozhodne bojovat proti zlým silám a získat zpět důvěru svého manžela, který ji považuje za blázna, ovšem rozhodně to nebude nic jednoduchého…



Režie: Suneel Tripuraneni

Rok výroby: 2017
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Kelsey Deanne...(Anne Harris)
Chase Austin Mosely...(Harold Harris)
Sheril Rodgers...(Martha)
Jay Bowles...(Neil)
Christopher Phipps...(Dr. Chambers)
...a další


Koupit si vlastní byt či dům je pro většinu mladých či manželských párů jasnou prioritou číslo jedna. Občas se ovšem stává, že vám jsou jaksi úmyslně zatajena nějaká důležitá fakta (nejen ve filmech kupříkladu o jejich minulosti). No a i zde se jedná samozřejmě o děsivou a hlavně krvavou historii. A jak už to u duchařských kouscích bývá, zlé síly či podivné entity na sebe nenechají dlouho čekat. Bohužel tento kousek patří do kategorie podprůměrných záležitostí, takže od toho moc neočekávejte!

Prostředí kde se děj odehrává, je ještě vcelku fajn, ovšem to nejdůležitější jako je příběh a atmosféra – tak to už byla jiná kávička. Začátečník Suneel Tripuraneni (který si tu mimochodem střihl menší roli sousedovic syna) je zřejmě fandou duchařských a hlavně asijských filmů, takže si od nich ledasco půjčil, ovšem doslova prach-bídně to už dokázal zrealizovat. Divák se tak dočká jen tuctových a hlavně nepříliš efektivních lekaček, nezáživné atmosféry a jednoho ženské entity s dlouhými černými vlasy a digitálně rozmazaným ksichtem. Co možná vyleká sedmileté děcka, to ostatní unudí téměř k smrti.

Herci se tu rovněž moc nepředvedli a taková představitelka hlavní role Kelsey Deanne by se spíše uplatnila v nějakém erotickém filmu, než v hororu. Moc jsem jí to její psychické rozpoložení nežral a její neustálý řev mi zakrátko začal lézt celkem na nervy. Většina důležitých momentů se odehrávala buďto mimo záběr kamery, nebo za pomoci hnusně digitálních efektů. No prostě jedna velká bída.

Dead Story tak prakticky nenabídl žádnou kvalitnější podívanou a kromě dvou – tří momentů jde o zcela zbytečný film. Režisérova neschopnost jen podtrhla celkový zmar. Těžce podprůměrná záležitost.


Hodnocení:
20% 

Žádné komentáře:

Okomentovat