0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

30. 5. 2020

Toybox, The (2018)


Mischa Barton, Denise Richards, duch masového vraha a posedlý karavan…


Koupí starého karavanu si chtěl Charles udělat nejen radost, ale zároveň během rodinného výletu stmelit i svou rodinu. Poslední dobou totiž byli jejich vztahy na bodu mrazu. Synové Jay a Steve s manželkou Jennifer a malou dcerkou sice z toho nejsou zrovna moc nadšení, ale nakonec souhlasí. Během jízdy po silnici se rozhodnou pomoci dvojici v nesnázích (Samantha a Mark), jejichž auto vypovědělo službu. Nikdo z nich však nemá ani tušení, že tato jízda se pro ně stane osudnou. Karavan se totiž od té chvíle stane doslova smrtící pastí. Jeho krvavá minulost začne pomalu vyplouvat na povrch a temné síly, které jej ovládají, si žádají novou krev…




Český název: Karavan smrti

Režie: Tom Nagel
Rok výroby: 2018
Délka: 95 min
Země: USA

Hrají:
Mischa Barton...(Samantha)
Jeff Denton...(Steve)
Denise Richards...(Jennifer)
Brian Nagel...(Jay)
Greg Violand...(Charles)
David Greathouse...(Robert Gunthry)
...a další


Většinou když se nějaký nový film objeví za nedlouho v televizi (hlavně tedy na nějaké české stanici), je většinou jasné, že za moc asi stát nebude. Karavan smrti je toho zdárným příkladem. V TV byl už několikrát a až do teď jsem mu moc nevěnoval pozornost. Každopádně zrovna jsem neměl do čeho „píchnout“ a tak tedy přišla řada i na něj. Tom Nagel zrovna nepatří mezi nějak úspěšné režiséry, o čemž jsem se mohl již přesvědčit, ale strohý obsah filmu i herecké obsazení mě docela navnadilo, že by nemuselo jít o úplný průser.

Což se sice taky nepotvrdilo, ale zároveň je potřeba podotknout, že to taky není nic, co by mi udělalo nějak závratně velkou radost. Našla se tu směsice prvků duchařiny i slasheru, některé krvavé scény taky nebyly vůbec špatné, ovšem jako celek to moc nefungovalo. Našla se tu totiž i spousta slabých a vyloženě nudných pasáží, což se snažil Nagel vynahradit několika na první pohled slušnými gore scénami. Bohužel celková atmosféra až na pár výjimek skřípala a ani samotný závěr bych za vydařený rozhodně neoznačil. Což byla škoda, protože představitel ducha masového vraha David Greathouse by si určitě zasloužil mnohem více prostoru. Jeho slizký vzhled a až úchylný projev mohl být lépe využit.

Tahle si totiž musíme vystačit s hvězdami již pár let za zenitem. Denise Richards už má své roky – pořád vypadá jakžtakž slušně, ale viděl jsem jí zahrát už i mnohem lépe. To Mischa Barton se snaží o „restart kariéry“, kterou si užíváním drog, léků a alkoholu dost pošramotila a u mnohých zavřela dveře k lepším rolím. Tady si ale nevedla špatně a patřila k tomu lepšímu, co tu bylo k vidění. No a zbytek osazenstva tu byl víceméně dopočtu.

Karavan smrti tak v konečném součtu vidím sice na horší průměr, ale vyložená ztráta času tu není. Když už pro nic jiného, tak kvůli Denise a Mische to stojí alespoň za jedno zhlédnutí. Za víc však asi ne.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat