0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 5. 2020

Vault, The (2017)


Pětice lupičů bude muset čelit Zlu, které se řadu let ukrývá ve starém trezoru pod bankou…


Michael Dillon, jeho sestry Leah a Vee a dva kumpáni se rozhodnou přepadnout banku. Nutně potřebuje peníze, protože dluží nesprávným lidem a nechce se dostat do ještě větších problémů. Jenže právě se nevědomky dostal do mnohem většího průšvihu, než by se na první pohled mohlo zdát. Ukáže se totiž, že v trezoru bylo mnohem méně peněz, než si mysleli. Propuká panika, zlost a vzájemná nevraživost, kterou se snaží utišit jeden z rukojmích. Ten jim poví o starém soukromém trezoru, který se má nalézat ve sklepení pod bankou. Zapomněl se jim však jaksi zmínit, že o tomto místu kolují zlé pověsti a má nechutně krvavou minulost. Jeho otevřením se probudí ZLO, které si žádá novou krev…



Český název: Trezor

Režie: Dan Bush
Rok výroby: 2017
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Francesca Eastwood...(Leah Dillon)
Taryn Manning...(Vee Dillon)
Scott Haze...(Michael Dillon)
James Franco...(Ed Maas)
Q'orianka Kilcher...(Susan Cromwell)
...a další


Nejen staré domy, psychiatrické léčebny, věznice či kempy u jezera mohou mít děsivou minulost. To samé se totiž může stát i bankám, ve kterých došlo k přepadením. Ne každý lupič totiž jedná s rukojmími v rukavičkách a tak tu tam může dojít ke krveprolití a následným báchorkám či děsivým historkám. No ono by se o tom dalo pěkně psát, ale na co, když nám tento film zrovna moc kvalitní podívané nenabídl a už vůbec nestál jeho scénář na kvalitně odvedené práci.

Začátek byl ještě v pohodě. Máme tu akční přepadení, tvrďácké lupiče i jakžtakž zajímavou atmosféru, která se následně promění ve spoustu otazníků. Prvotní zklamání z malé finanční hotovosti totiž trojici sourozenců (kteří mezi sebou mají viditelně velmi vyhrocené vztahy) a jejich kumpánům má vynahradit starý trezor ve sklepení, do kterého už raději řadu let nikdo nevstoupil, přestože má ukrývat tučnou hotovost. Tedy alespoň to tvrdí jeden z pracovníků banky. Před lety tam však došlo k hotovému masakru rukojmích – jenž měl na svědomí lupič v masce. Všichni zemřeli, jeho tělo se nikdy nenašlo a ani ho nikdy policie nedopadla. V tu chvíli přichází na řadu duchařská část příběhu, ale i zde se jeho tvůrci drželi dost zpátky. Zlo se probudí, dojde k několika podivným úmrtím v řadách lupičů, ke slovu se dostanou i halucinace, ale pořádná atmosféra či napětí je nám dávkováno jen v opravdu malé míře. Což někoho může začít dost nudit.

Jenže ono se to moc nezlepšilo ani ke konci filmu a to už byl vážně problém. Herci nebyli vyloženě tragičtí, předvedli v rámci svých možností přijatelné výkony, ale vyložený tahoun filmu se tu nenašel. James Franco, na kterého jsem vsázel nejvíc, zrovna moc prostoru nedostával a Francesca Eastwood kvalit svého otce Clinta či alespoň sestry Alison taky nedosahuje ani z poloviny. Pěkné děvče celkem je, ale to je tak všechno. Zbytek osazenstva rovněž moc příležitostí se více projevit nedostalo, takže i po této stránce spíše zklamání.

Trezor tak mohl určitě vyždímat z některých momentů mnohem více, ale když není pořádně odkud brát…Nicméně vyložená ztráta času to taky není. Několik dobrých momentů tu bylo, ovšem ani to prostě alespoň na průměrné ohodnocení nestačí.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat