0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

8. 5. 2020

Intruder, The (2019)


Kupujete-li si nový dům, je dobré si pořádně proklepnout bývalého majitele. Tu a tam se z něj totiž může vyklubat psychopat, kterého se jen tak nezbavíte!


Mladý manželský pár Scott a Annie se rozhodnou koupit dům na venkově. Hodlají založit rodinu, finančně se jim momentálně daří velice dobře a ruch velkoměsta se jim už moc nelíbí – pro představu jejich klidného a spokojeného života. Najdou vhodný starý dům, jehož majitel Charlie Peck nakonec svolí k prodeji, přestože má k tomuto domu velmi citový vztah. Že až moc velký, to záhy manželé pocítí na vlastní kůži. Přestože dům prodal, Charlie je neustále obtěžuje svými návštěvami a dokonce i potají sleduje. Ne a ne se ho zbavit a jeho vlezlost se neustále stupňuje. Charlie má totiž dost temnou minulost, psychicky na tom taky není zrovna nejlépe a svého domu se rozhodně nehodlá jen tak vzdát…



Český název: Narušitel

Režie: Deon Taylor
Rok výroby: 2019
Délka: 102 min
Země: USA

Hrají:
Dennis Quaid...(Charlie Peck)
Michael Ealy...(Scott)
Meagan Good...(Annie)
Joseph Sikora...(Mike)
Alvina August...(Rachel)
...a další


Narovinu říkám, že kdyby tam nehrál Dennis Quaid, zřejmě by tento film dopadl o dost hůře. Tohoto herce mám docela rád a svým výkonem mě nezklamal ani tentokrát. No on byl vlastně taky tím nejlepším, co nám tento thriller říznutý „home invasion“ nabídl. Kostra filmu totiž zrovna moc originality nepobrala, až na závěrečnou cca dvacetiminutovku se moc nepovedla ani samotná atmosféra. Tuctový příběh totiž neměl moc příležitostí, jak někoho pořádně překvapit, natož pak vyděsit.

Cvrlikající manželský pár mi taky nebyl zrovna moc sympatický, takže jsem si spíš vychutnával vcelku pěkné prostředí a starý dům, kde se převážná většina příběhu odehrávala. Šmírování sousedů potřebuje proložit nějakou pořádnou atmosférickou momentkou, nebo alespoň stupňujícím se terorem, ale ten přišel až s máchnutím sekery v poslední třetině. Od té chvíle si ale Deon Taylor alespoň částečně vylepšil reputaci, protože se konečně začalo něco dít. Ve vzduchu bylo cítit mírné zlepšení a finální události v domě výrazně zvýšily v mých očích renomé celého filmu.

Dennis Quaid se proměnil v toho správného psychopata a nebýt té husté omáčky plné „klišé“, možná bych se nakonec přiklonil i k tomu průměrnému ohodnocení. Jenomže Narušitel si jej prostě nezaslouží. Podobných filmů existují mraky, no a spousta z nich má rozhodně lepší kvalitu.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat