0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 4. 2020

Dark Summer (2015)


Špehování spolužaček se nevyplácí! Zvláště když kvůli vám spáchá sebevraždu a posléze vás začne pronásledovat její duch…


Mladík Daniel se nabourá do profilu své spolužačky Mony na sociální síti a je za svůj čin potrestán domácím vězením. Nesmí z domu ani na krok, navíc je jeho pohyb monitorován a na vše dohlíží přísný úředník Stokes. Jednoho večera ho však přes chat kontaktuje sama Mona, která se před jeho očima zastřelí. Zdrcený Daniel se snaží najít podporu ve svých kamarádech Abby a Kevinovi. Od té chvíle jej totiž pronásledují podivné vidiny i duch zemřelé. Jeho přátelé mu zprvu nevěří, ale postupem času jsou i oni vtaženi do spárů temných sil a tak naší trojici nezbývá nic jiného, než se pokus vypátrat na vlastní pěst, proč se tak děje a co vlastně byla Mona zač…



Český název: Temné léto

Režie: Paul Solet
Rok výroby: 2015
Délka: 81 min
Země: USA / Velká Británie

Hrají:
Keir Gilchrist...(Daniel)
Stella Maeve...(Abby)
Maestro Harrell...(Kevin)
Peter Stormare...(Stokes)
Gracie Gillam...(Mona Wilson)
...a další



Bylo sice pěkné, že sami tvůrci v počátku přišli s označením podobnosti s filmem Disturbia (2007), ale do kvalit tohoto kousku má tohle dílo hodně daleko. A to po všech stránkách. I zde máme sice mladého teenagera, který dostane domácí vězení za špehování, ke kotníku mu je dán náramek ke sledování pohybu, ale tím veškerá podobnost končí. V tomto případě se totiž v následujících minutách dočkáme vcelku nezáživné podívané, kterou okoření jen několik jakžtakž povedených pasáží.

Máme tu sice několik halucinogenních scén, rádoby děsivých vidin i „šokující“ odhalení Monina tajemství, ale než se k tomu dokopeme, čeká nás spousta nezáživné podívané, hluchá místa i nepříliš záživná atmosféra. Scénář jako celek totiž nebyl moc kompaktní, tvůrci sázeli jen na „momentky“ a ani se příliš neobtěžovali s nějakou propracovanější charakteristikou jednotlivých postav. A to se jich tu zase moc neobjevilo, aby s tím měli nějak moc práce.

Navíc ani herecké obsazení zrovna moc neokouzlilo. Stella Maeve sice vzhledově ano, ale jinak se i ona svezla na podprůměrnosti svých kolegů. A největší hvězda a lákadlo Peter Stormare tu moc prostoru nedostal. Spíše posloužil jen jako reklamní tah, než aby předvedl něco pořádného ze svého talentu. Navíc ta hromada žánrové klišé, tu prostě nemohl přehlédnout ani „slepý“. Většina věcí už byla k vidění jinde, spousta věcí nedotažená do konce, no prostě bída.

Dark Summer tak rozhodně nebude patřit k filmům, které byste museli vyhledávat. Vyložená katastrofa to není, ovšem tvůrčí neschopnost a hromada nedotažených věcí si prostě nezaslouží nic víc, než podprůměrné ohodnocení.


Hodnocení:
30% 

Žádné komentáře:

Okomentovat