0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 4. 2020

Stake Land II: The Stakelander (2016)


I upíři dokáží jít za pomstou přes hromadu mrtvol…


Martin se nakonec se svou přítelkyní Peggy dostali do vytouženého New Edenu a založili tam rodinu. Jejich štěstí však dlouho nevydrželo, protože upírů se ujala nová vůdkyně (Matka), která si podmanila nejen svůj druh, ale i sektu náboženských fanatiků po smrti vůdce Jebedia Lovena. Matka zabije Peggy i malou dcerku a zdrcený Martin přísahá pomstu. Sám to však nezvládne a tak se vydává napříč zničenou zemí i upířím teritoriem, aby nalezl svého Mistra, který jej před časem opustil. Na cestě za pomstou však na něj čeká řada záludných překážek, nových přátel, ale i zrada a krveprolití…



Režie: Dan Berk, Robert Olsen

Rok výroby: 2016
Délka: 81 min
Země: USA

Hrají:
Nick Damici...(Mister)
Connor Paolo...(Martin)
Laura Abramsen...(Lady)
Kristina Hughes...(The Mother / Matka)
Bonnie Dennison...(Peggy)
...a další


Když v roce 2010 natočil režisér Jim Mickle ve spolupráci s Nickem Damicim první Stake Land (Vysněná Země / Země kůlů), získal si na svou stranu řadu příznivců. Já však mezi ně nikdy nepatřil a jeho film považuji dodnes za hodně průměrnou podívanou, která na mě zrovna moc velký dojem neudělala. Po šesti letech se dva začínající režiséři (Berk, Olsen) rozhodli, že by nebylo špatné natočit pokračování, něco vytřískat z popularity jedničky a tak si plácli s hlavním hrdinou a scénáristou Nickem Damicim i Connorem Paolem. Syfy taky přidala pomocnou ruku a tak bylo všechno ujednáno.

Obyčejnému fanouškovi však zbydou jen oči pro pláč, protože kvalit svého předchůdce toto pokračování nedosahuje ani z poloviny. Jednička totiž měla alespoň částečně slušně propracovanou atmosféru a několik zajímavých pasáží (jak co se soubojů s upíry či fanatiky týkalo, tak i seznámením se s vedlejšími postavami). I z toho důvodu tohle upírské road movie mělo tolik lidí rádo. Tady se však dočkáme hodně vlažného tempa, hromady nudných pasáží a naprosto nezajímavých postav. Nick Damici už dost zestárl a hlavně ztloustl – takže zřejmě musel spoustu bojových scén přenechat svému mladšímu kolegovi, jenže zarostlý Connor Paolo už prostě nebyl ten pohledný mladík, takže i on ztrácel body charisma. Pak tu máme páreček starých bukvic a mladé děvče, které za celý film téměř nepromluví.

Co mi však vadilo nejvíce, že hodně scén bylo špatně podsvícených, takže krvavou podívanou si užijeme jen z poloviny, gore taky moc nevyniklo a navíc hlavní záporačka byla taky dost chabá. To její předchůdce byl alespoň pěkně brutální prase (zas měl ale kupu nudných pánbíčkářských keců…). Ani samotná krajina už nebyla tak atraktivní. Vlastně se ani nedivím, že tohle pokračování moc velký úspěch nemělo.

Stake Land II byl totiž skoro ve všech směrech slabší než jeho předchůdce. Není to vyloženě ztráta času, ale dalo se z toho vyždímat rozhodně více. Negativa však jasně převažovala, navíc ani jedničku nepovažuji za super podívanou, ale jen obyčejný průměr. Takže tady půjdu s hodnocením jasně dolů.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat