0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

10. 4. 2020

Zombieland: Double Tap (2019)


Po deseti letech se naše čtveřice vrací zpět na scénu…


Několik let se naši čtyři hrdinové Tallahassee, Columbus, Wichita a Little Rock potloukali zpustošenou krajinou i městy, bojovali se zástupy zombie a vytvořili „rodinu“, aniž by to mezi nimi nepřestávalo jiskřit. Našli si nové útočiště v Bílém domě, ale teď se má vše změnit. Wichita ze strachu před snubním prstenem a závazky společně se svou sestrou opět uteče. Zdrcený Columbus a naštvaný Tallahassee však záhy narazí na „hloupou blondýnu“ Madison, která jejich životy obrátí na ruby. Jednoho dne se však nečekaně Wichita vrací a bývalí přátelé se ji rozhodnou pomoci. Little Rock totiž zmizela s potulným hippies Berkeleym, s čímž se její sestra nehodlá smířit, hodlá ji najít a přimět k návratu. Tallahassee, Columbus, Wichita a Madison se tak vydávají na další bláznivé dobrodružství, plné nástrah i zombie, které jsou nyní ještě více nebezpečné než kdykoliv předtím…



Český název: Zombieland: Rána jistoty

Režie: Ruben Fleischer
Rok výroby: 2019
Délka: 99 min
Země: USA

Hrají:
Woody Harrelson...(Tallahassee)
Jesse Eisenberg...(Columbus)
Emma Stone...(Wichita)
Abigail Breslin...(Little Rock)
Zoey Deutch...(Madison)
Rosario Dawson...(Nevada)
Bill Murray...(Bill Murray)
Avan Jogia...(Berkeley)
...a další


Uběhlo dlouhých deset let, co Ruben Fleischer přišel se svou vcelku zábavnou a hlavně úspěšnou zombie komedií, která si získala na svou stranu řadu diváků a divaček. Dost dlouhá doba na to, aby vůbec někdy vzniklo další pokračování – což samozřejmě hlavně skalní fandové kvitovali s povděkem. Byl to však dobrý nápad? Přece jenom za tu dobu nám naši čtyři hrdinové už zestárli – s mladičké Little Rock se stal nakynutý parniválec, Emma Stone už taky ledasco ztratila ze svého půvabu, Eisenberg si viditelně začal pěstovat pivní báchor a snad jediný Woody Harrelson „zraje jako víno“. Však to byl také hlavně ON, kdo se stal tahounem tohoto dílu. A ač nerad přiznávám i hloupoučká Zoey Deutch – která zbylé dvě herečky strčila s přehledem do kapsy – alespoň co se atraktivity a charakteristiky její postavy týče.

Jisté problémy jsem měl i se samotným scénářem. Zatímco u jedničky jsem dokázal přistoupit na pitomoučký leč zábavný a vtipný děj + kupu hlášek či srandovních situací, tak dvojka dost často parodovala sebe sama (jedničku), trefného humoru ubylo a spíše přibylo trapných momentů a nudnějších chvilek. I tak jsem si však i zde nalezl několik opravdu povedených scén a legračních pasáží, které dokázali udržet kvalitu tohoto pokračování alespoň na průměrné úrovni. Navíc mě víc než samotný závěr pobavila potitulková scéna s Billem Murraym.

Mám trochu obavy, že pokud vznikne ještě trojka, bude to už docela velký průser, pokud se tvůrci nevzchopí a nepřijdou s lepším scénářem, než tomu bylo teď. Opakovaný vtip už totiž není vtipem a po třetí už se jim to muže šeredně nevyplatit. Jasně byla tu sranda, i zde se vyskytlo několik hodně dobrých hlášek či momentů, ale jako celek to už na mě nepůsobilo tak jako první díl. Tohle byl prostě jen obyčejný průměr.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat