0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (194) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (94) M (141) N (72) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

2. 1. 2012

Werewolf Cult Chronicles: Vietnam 1969, The (2005)

Trojice vojáků je konfrontována chlupatou bestií, která touží po krvavé odplatě.
Tři vojáci jsou na tajné misi ve Skull Bay. Poté co je jejich velitel zabit nebezpečným vlkodlakem, utíkají napříč neznámou krajinou k místu určení, kde je má vyzvednout záchranný vrtulník. Ještě donedávna sebevědomí chlapi jsou nyní vydáni napospas krvežíznivému tvorovi, který je jim neustále v patách.

Alternativní název: Werewolf Cult Chronicles, Part 3: Vietnam 1969, The
Režie: Ola Paulakoski
Rok výroby: 2005
Délka: 20 min
Země: Švédsko

Hrají:
Alexander Lindman ... (Maddox)
Johannes Söderqvist ... (Turner)
Klas Mostad ... (Jones)
Per Eklund ... (Stone)
Sandra Gustavsson ... (Hiep Thi Lee)
... a další

Do třetice všeho dobrého i zlého. Tentokrát na to šli tvůrci dosti odlišným stylem, který se později ukázal jako ten vůbec nejlepší. Do svého snímku si vypůjčili několik zajímavých videí z počítačových her a přestože by se to dělat nemělo, tak musím uznat, že to ve finální podobě zas až tak špatně nevypadalo. Když pak na scénu naklusala trojice hlavních hrdinů v plné zbroji, nastala docela zajímavá dvacetiminutovka, která byla místy skutečně zajímavá, kreativní a hlavně ani ne moc nudná.

Samotný příběh nás několikrát zavede nejen o několik dní zpět, kde se setkáme s pohlednou Asiatkou, ale i do dávné minulosti. Díky zajímavé animaci uvidíme menší sešlost vlkodlaků. Toto poutavé video patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění, protože jakmile začne lov vojáků a následné artistické výkony vlkodlaka, jde hororová atmosféra trochu stranou. Začnou převládat akční prvky, u kterých se sice zasmějeme, ale to neznamená, že je to skvostná podívaná. Vlkodlak vypadá jako nějaká rozmáznutá opice a při pohledu na jeho hlavu je to jedna velká tragédie.

Je docela škoda, že právě tento fakt sráží kvalitu snímku asi úplně nejvíc. Stejně jako již hodně překombinovaný konec, který se snažil režisér vehementně natahovat až se z toho začala stávat laciná fraška. Pokud by bylo jeho záměrem natočit parodii, tak bych ani necekl, ale takto posledních zhruba pět-šest minut málem pohřbilo vše, co se mi na tomto snímku líbilo. Samotné postavy mají docela barvité charakteristiky, které je potřeba přijmout takové, jaké nám byly naservírovány. Máme zde frajera s cigaretou, který si rád hraje na drsňáka, poseroutku jenž je svými druhy do jisté míry využíván a seržanta, který moc inteligence nepobral.

Hodnocení:
The Werewolf Cult Chronicles: Vietnam 1969 je rozhodně nejlepším dílem celé této krátkometrážní série a zřejmě i jediným, u kterého nejde o ztrátu času. 50%

Žádné komentáře:

Okomentovat