0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

6. 1. 2012

Virus Undead (2008)

Ptačí chřipka a zombie to je vražedná kombinace. Stejně nebezpečná, jako jídlo v německých fastfoodech.
Robert společně se dvěma kamarády Patrickem a Eugenem odjíždí na víkend do svého rodného města, aby zde vyřídil nezbytné formality ohledně dědictví po svém právě tragicky zesnulém dědečkovi. Ve městě se kromě své bývalé lásky Marlene setkává i s dávným nepřítelem, který mu dodnes nezapomněl, že mu přebral děvče. Přijíždí do rodinného sídla, kde chtějí strávit příjemný večer při svíčkách s Marlene a její kamarádkou Vanessou. Jenže v okolí se děje něco divného. Okolo domu se povalují mrtvá zvířata a Robert navíc zjistí, že se dědeček zabýval výzkumem nebezpečného viru ptačí chřipky. V noci jsou napadeni nakaženým člověkem, který jednoho z nich zraní. Robert se snaží dojít pro pomoc, ale brzy uvidí na vlastní oči, že virus se rozšířil po celém městě. Společně s přáteli se zabarikádují v domě a musí čelit nejen útokům nemocných lidí, ale i šílených ptáků. Brzy však zjistí, že jim nebezpečí hrozí i z vlastních řad.

Český název: Nemrtvý virus
Režie: Wolf Wolff
Rok výroby: 2008
Délka: 93 min
Země: Německo

Hrají:
Philipp Danne ... (Robert Hansen)
Marvin Gronen ... (Patrick)
Nikolas Jürgens ... (Eugen)
Birthe Wolter ... (Marlene)
Anna Breuer ... (Vanessa Lux)
...a další

V poslední době se začínají objevovat stále nové a nové horory z německé produkce, která není zrovna moc oblíbená. Hlavně z toho důvodu, že jejich produkty trpí malým rozpočtem, špatnými herci a lacinými vizuálními efekty. Zde najdeme od každého trochu, ale po delší době jsem byl zase alespoň částečně uspokojen. Tentokrát se film dotkl dost ožehavého tématu poslední doby, a to ptačí chřipky. Němci se toho rozhodli využít a ještě jako bonus k tomu přibalili zmutované zombie. Výsledkem se stal průměrný film, který neuškodí a na druhou stranu ani dvakrát nenadchne. Navíc návštěvníci fastfoodů asi přijdou navždy o své milované iluze a poradil bych jim, aby si připravili k televizi i nějaký ten kyblík či sáček. Do režisérského křesla tentokrát usedl úplný nováček Wolf Wolff a rozhodně se s tím nepáral. Jelikož nechtěl být žádný troškař, tak se film natáčel i v anglickém jazyce, aby mohl být později vypuštěn do celého světa a nezůstal jen v Evropě.

Atmosféra ze začátku rozhodně žádné grády nemá. Máme možnost sledovat pouze hodně amatérský rozhovor policisty, který nám objasňuje co se vlastně stalo, ale nic kloudného neřekne. Navíc potom sledujeme cestu ústřední trojice, která začne být zajímavá teprve scénkou na pumpě. Že se bude dít něco nekalého zjistíme už při sběru zdechlin různých zvířat a jejich následným porcováním. Tady jsem zjistil, že se ze mě asi brzo stane vegetarián, protože věřím že se něco podobného děje i u nás.

Film i samotná atmosféra nabere obrátky teprve po skončení mejdanu na terase. Nejenom že máme šanci vidět trochu té erotiky a pohledné odhalení jedné z hereček, ale následně i jakési podivné umírající stvoření. Zhruba po čtyřiceti minutách dojde konečně i na první střet se zombie. A od této chvíle pro mě začal být zajímavý. Hlavní hrdinové začnou panikařit, pomalu zjišťuji co se tady děje a divák dostane první zásah po psychické stránce. Konečně musí začít nad probíhajícím dějem uvažovat. Ale nebojte se opravdu jen chvíli. Potom se už strhne ta správná řežba a ze všech stran se začnou hrnout roztomilí zombie pokryté hnusným slizem a obrovskou chutí po čerstvém mase. Tady bych chtěl upozornit, že některé masky nemrtvých se opravdu vydařily a za tyto efekty bych chtěl němce pochválit.

Co už však bylo o dost horší bylo zpracování ptáků. Na první pohled digitální potvory měly nepřirozené pohyby, při větším počtu byli jednotliví ptáci rozmazaní, prostě hnus. Podobné tomu bylo i u bojových scén. Dokud se střílelo a objevilo se i pár gore scén bylo to fajn, ale jakmile se začalo bojovat venku a na řadu přišlo směšné karate, tak jsem si musel dát pauzu, protože to už bylo moc i na mě. Sledovat německou bývalou modelku, jak tam sebou plácá a v rychlém sestřihu je zastoupena svou dablérkou se mi nelíbilo. Kromě svých předností a svůdných póz toho Anna Breuer moc neukázala. To se dá říct i o ostatních hercích. Zatímco dívky zaujmou diváky alespoň svou krásou, tak mužská část osazenstva podala dost amatérské výkony a polovina z nich si ani nezaslouží svůj honorář.

Tento německý zombie snímek rozhodně neuškodí vidět, protože měl několik velmi podařených scének, ale nic víc než průměr to pro mě není. Začátek se utápí v dost nudném tempu a teprve skoro po hodině se začne konečně něco dít. Útoky zombie se mi líbili, zpracování ptáků už vůbec ne. Pochvalu si zaslouží i masky zombie a lechtivá scénka. Jinak musím ale říct, že si tenhle Virus asi moc často pouštět nebudu. Průměrný film si zaslouží i průměrné hodnocení.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat