0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

7. 1. 2012

UKM: The Ultimate Killing Machine (2006)

Pořádně si rozmyslete, zda chcete sloužit své vlasti...
Výzkumné středisko Millhaven: Doktor Stroheim se svojí asistentkou se pod nátlakem armádního seržanta Blevinse pokouší provádět tajný experiment na lidech. Mají se z nich stát supervojáci.

Český název: Elektrické křeslo
Režie: David Mitchell
Rok výroby: 2006
Délka: 90 min
Země: USA/ Kanada

Hrají:
Michael Madsen ... (Major Blevins)
Mac Fyfe ... (Waylon)
Steve Arbuckle ... ( Buddy)
Victoria Nestorowicz ... (Zoe)
Erin Mackinnon ... (Carrie)
...a další

Právě probíhá armádní nábor a noví zájemci jsou opravdu pěkná individua. A tak se stane, že čtyři z nich Waylon, Buddy, Zoe a Carrie se dostanou právě do zmíněného střediska. Všichni jsou podrobeni menší prohlídce a uzamčeni v jedné místnosti. A tak se delikvent, feťačka, neúspěšný student a holka na útěku z domova mají možnost seznámit. Doktor provede opět svůj experiment, ale všechno nedopadne tak, jak si představoval. Něco se zvrtne a najednou se z lovců stávají oběti. Čtveřice tak brzy zjistí, že přihlásit se do armády nebyl ten nejlepší nápad.

Název filmu Elektrické křeslo je hodně zavádějící (české překlady jsou otřesné), protože s tímto vynálezem, který je normálně používán k popravě odsouzených, má v tomto snímku pramálo společného. Scénáristé se zřejmě pokusili o menší napodobení Univerzálního vojáka s J. C. Van Dammem v hlavní roli, protože tady chtěli taky stvořit supervojáky. Moc se jim to tedy nepovedlo.

Spíš než o horror se jedná o takovou nepovedenou akční černou komedii s pár dobrými hláškami. Herecké výkony jsou ještě v mezích přijatelnosti. Filmové triky však už nikoliv. Kutálející se useknutá hlava byla už na první pohled jasně umělá a při takzvaných lekacích scénách by se nelekla ani moje babička.

O hudbě ani nemluvím. Staré slaďáky z 80.let, které by v romantických nebo dramatických filmech jistě uspěly – u horroru však asi ne. Jediné velké pozitivum je, že tady hrál Michael Madsen, kterého můžete znát z filmů Sin City, Kill Bill nebo Species. Další z herců Steve Arbuckle hrál v H2O.

Hodnocení:
Hodnotil bych film něco mezi 30-40%, líbila se mi jak postava Zoe tak i výkon Michaela Madsena.
To ale k celkovému dojmu k filmu nestačí, protože jako celek za moc nestál. Takže se přikláním spíše k menšímu hodnocení 30%.

Žádné komentáře:

Okomentovat