0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

27. 4. 2017

Vacancy 2: The First Cut (2008)

Jak se vlastně zrodil nápad, udělat ze zavšiveného motelu místo bolesti a smrti?

Gordon a Reece vedou malý zapadlý motel. Moc hostů zde nemají, ale občas k nim přece jenom někdo zavítá. Většinou jsou ubytováni v pokoji číslo 6. Nejde o nic přepychového, ale přece jenom se tento pokoj podstatně liší od těch ostatních. Hosté si však těchto vychytávek ani nevšimnou, za to majitelé si mnou ruce. Potají totiž natáčí hosty při souloži a natočené videa prodávají na černém trhu. Jednoho dne však do motelu zavítá pan Smith, který aniž by to tušil, v pokoji brutálně zavraždí svou společnici. Vše je nahráno na kamery, ale místo toho aby Gordon vraha udal, dohodnou se na spolupráci. Vraždy natočené na video vydělají mnohem více, než porno. Trojice mužů tak nedočkavě vyhlíží další hosty, kterými se stane Jessica se svým snoubencem Calebem a jeho kamarádem Tannerem. Kamery jsou spuštěny, zabíjení může začít…



Český název: Motel smrti 2
Režie: Eric Bross
Rok výroby: 2008
Délka: 86 min
Země: USA

Hrají:
Agnes Bruckner...(Jessica)
Trevor Wright...(Caleb)
Arjay Smith...(Tanner)
Scott Anderson...(Smith)
David Moscow...(Gordon)
Brian Klugman...(Reece)
...a další


Na začátku filmu se dozvíme, že v zapadlém motelu by po skončení prvního dílu nalezeno přes dvě stě videokazet s nahrávkami brutálních vražd. Ta nejstarší se datuje roku 2004 a právě tento film nám ukáže, jak to všechno vlastně začalo. Je však potřeba předem říci, byla velká škoda, že se tvůrci asi moc pozorně nedívali na původní film, kterému se rozhodli natočit prequel. Nápad to byl dobrý o tom žádná, ale to provedení…Diváci by se pak nemuseli dívat na tuhle šaškárnu…

Eric Bross nám chtěl co nejvíce přiblížit choutky pana Smithe, který hrál v jedničce jen vedlejší roli jednoho z vrahů a před obrazovku se moc nedostal. Přitom to byl právě on, kdo tohle všechno vlastně rozpoutal. Alespoň se staneme svědky toho, proč se tenhle psychopat musel pořád stěhovat – protože pokaždé se děj odehrává v jiném motelu s jinými společníky. Přitom se z tohoto námětu dalo vytřískat mnohem více, jenže to by se toho musel chopit někdo mnohem zručnější.

Jo, je zde sice několik zajímavých úmrtí a magor s nožem, ale člověk tu ani o pořádné napětí nezakopne téměř po celou dobu. Spíš to místy vypadalo, jakoby jsme místo prequelu sledovali jakousi parodii na jedničku. Těch několik rádoby lekaček asi nikoho nevystraší. Herecké výkony jsou ještě horší než v jedničce a co ten podělaný konec? Zřejmě bylo v plánu natočit ještě další pokračování, ale pokud vím, zatím se tak nestalo. Byl jsem docela překvapený, že se toho zúčastnila Agnes Bruckner. Tuhle herečku mám docela rád, ale tady nezachránila průměr ani ona. Rozhodně však podala nejlepší výkon ze všech zúčastněných.

Hodnocení:
40% 

Žádné komentáře:

Okomentovat