0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 4. 2017

Vacancy (2007)

Nocleh v tomto motelu vás bude bolet!

Manželé Amy a David procházejí krizovým obdobím, které chtějí oba vyřešit rozvodem. Ještě předtím však chtějí z povinnosti, strávit víkend u rodičů Amy a naposledy si zahrát na spokojenou rodinku. Během cesty se však David rozhodne odbočit z dálnice a využít neznámé boční silnice jako zkratku. Jejich auto má však poruchu a tak jsou nuceni přespat v zavšiveném motelu. Netuší však, že je jejich pokoj monitorován několika kamerami. Nejenom že jsou majitelé motelu zvrhlíci, ale navíc i psychopatičtí vrazi, kteří mají potřebu si vše natáčet a následně prodat za tučný zisk. Manželé se tak dostanou do spárů tří mužů, kteří nehodlají dopustit, aby přežili ve zdraví dnešní noc…



Český název: Motel smrti
Režie: Nimród Antal
Rok výroby: 2007
Délka: 85 min
Země: USA

Hrají:
Kate Beckinsale...(Amy Fox)
Luke Wilson...(David Fox)
Frank Whaley...(Mason)
Ethan Embry...(mechanik)
Scott Anderson...(Smith)
...a další


Když se před léty objevil tento film na poličkách půjčoven, samozřejmě jsem neodolal a musel si ho přinést domů. Hrubý obsah i herecké obsazení slibovalo zajímavou podívanou, ale opak byl pravdou. Očekával jsem něco ve stylu Psycha, ale to jsem se pořádně zmýlil. Zrovna moc odvařený, jsem z toho tedy rozhodně nebyl. Neříkám, že bych se u toho zrovna unudil k smrti, ale uzýval to ano. Sice to trvá jen něco málo přes 80 minut, ale pro mě to byla celá věčnost.  

Atmosféra filmu se téměř po celou dobu vleče doslova jako smrad a opravdové náznaky napětí se tu objeví jen párkrát a na velice krátký okamžik. Navíc je tu tolik nelogičností (ať už v chování postav, nebo situace), že to snad ani nemohla být pravda! Asi nejvíc se mi líbily ty kazety v pokoji a závěrečných pět minut filmu. Což bylo ale sakra málo. Samotný nápad totiž nebyl sice zrovna dvakrát originální, ale jistý potenciál by se tu najít přece jenom dal. Jen to chtělo trochu sundat nohu z brzdy a připustit plyn. To by však musel mít Nimród Antal pořádné koule.

Kate Beckinsale totiž nemohla utáhnout celý film sama, ale nikdo z jejích kolegů ji výrazněji nepomohl. Očekával jsem mnohem více bolesti a skličujících pasáží, jenomže ty na nás čekaly jen na již zmíněných videokazetách v pokoji. Přitom se z toho dalo vytěžit mnohem více. Nějaké ty nečekané útoky maskovaných vrahů by určitě nebyli na škodu (kromě té s policistou vlastně vůbec žádné). Motel smrti tak sice dosáhl průměrné úrovně, ale to musím přimhouřit obě oči. Škoda, mohla z toho být zajímavá podívaná.

Hodnocení:
50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat