0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 4. 2017

Conjurer (2008)

Zoufalý manžel hodlá ochránit svou těhotnou ženu před temnými silami. Ale kdo ochrání jeho?

Manželé Shawn a Helen přijdou o ještě nenarozené dítě. Aby psychicky podpořil svou manželku v nejtěžších chvílích života, rozhodne se Shawn kývnout na nabídku svého švagra Franka, aby se přestěhovali na venkov. Hodlá jim tam postavit nový dům, ale než se tak stane, musejí se nastěhovat do staršího domu, který jim předchozí majitelé prodají za slušnou cenu i s pozemkem. Vše vypadá zprvu skvěle. Helen se vrátí chuť do života a navíc brzy znovu otěhotní. Shawn však začíná mít podezření, že s tímto místem není všechno v pořádku. Zvláště pak s prázdnou chatkou, která patří k jejich pozemku. Začíná mít podivné vidiny a trápí ho zlé noční můry. Začne tedy pátrat v minulosti tohoto místa a od sousedů se dozví tajemství, které jim předchozí majitel zamlčel. Jenže bylo to skutečně tak, nebo si s ním jen šeredně zahrává jeho vlastní představivost?



Český název: Zaklínač
Režie: Clint Hutchison
Rok výroby: 2008
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Andrew Bowen...(Shawn Burnett)
Maxine Bahns...(Helen Burnett)
John Schneider...(Frank Higgins)
Tom Nowicki...(Marlin Dreyer)
Liz McGeever...(Hattie)
...a další


Již po předčtení hrubého obsahu na internetu, jsem měl obavy, zda nepůjde o další tuctovou duchařinu a ty se brzy ukázaly jako oprávněné. Bylo mi jasné, že se tady asi nebude prohánět Geralt z Rivii na své Klepně, ale po první půlhodině jsem nabyl dojmu, že jsem se prostě musel splést a sleduji nějaký romantický film. Rádoby dramatický potrat a následné stěhování na venkov se totiž neskutečně vleklo a kromě nadržené Helen se nebylo na co dívat. Tajemná atmosféra se objevila až po první půlhodině a to jen budeme mluvit o náznacích.

Na hororový film to totiž bylo dost jalové a to téměř po celou dobu. Vezmeme-li v úvahu, že si musíme vystačit s několika rádoby lekacími scénami, o hororovou atmosféru jsem tu nezavadil snad téměř po celou dobu. Jakoby ani sám režisér nevěděl, co chce vlastně točit. Teprve ke konci filmu se lehce přitvrdilo a to zachránilo už tak dost pošramocený dojem alespoň částečně. Čarodějnice Hattie zde však až na závěr byla trestuhodně nevyužitá a to mi nikdo nevymluví. Navíc jsme se mohli dozvědět o dost více informací o její minulosti kupříkladu za pomoci vzpomínkových scén – ovšem to by se někomu muselo chtít. Na to že film trval docela dlouho, narazil jsem tu na spoustu hluchých míst. Kupříkladu „souboj“ s havranem (nůž versus zobák) byl dost chabý a díky zmatenému střihu i nezáživný.

Herecké výkony nebyli vyloženě katastrofální, ale dalo se na nich rozhodně více zapracovat. Maxine je totiž docela pohledná ženská, ale na můj vkus až moc přehrávala. To její kolega Andrew Bowen si vedl podstatně lépe, ovšem nejvíce filmu paradoxně uškodil hlavně samotný scénář a režisér. 

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat