0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

16. 4. 2017

Prophecy 3: The Ascent, The (2000)

Z Gabriela se stal smrtelník, ale jeho bývalí spojenci pokračují v jeho započatém díle.

Děj nás posunul o osmnáct let později. Mladý Danyael káže slovo boží (syn Valerie a anděla Danyaela z předešlého dílu). Při jedné své mši je napaden a zabit nájemným vrahem. V márnici ovšem ožívá, protože je polo andělem a pokud mu někdo neprobodne či nevytrhne srdce, nemůže zemřít. Nezdařilý pokus velice rozhněvá černé anděly na nebesích, kteří už několik let bojují se svými druhy. Proto se rozhodnou černí andělé vzít vše do vlastních rukou a sestoupí na Zemi. Anděl zkázy Pyriel a černý anděl Zophael se nezastaví před ničím a tak při své cestě zabíjí jednoho člověka za druhým. Je jen otázkou času, kdy se dostane Danyael před hroty jejich smrtící dýky. Danyael má však na Zemi nečekaného ochránce. Jejím padlý anděl Gabriel, který po té co zabil jeho otce, prohrál v souboji s jeho matkou Valerií a za trest se proměnil v obyčejného smrtelníka…



Český název: Proroctví: Černí Andělé
Režie: Patrick Lussier
Rok výroby: 2000
Délka: 84. minut
Země: USA

Hrají:
Christopher Walken…(Gabriel)
Dave Buzzotta…(Danyael)
Scott Cleverdon…(Pyriel)
Vincent Spano…(Zophael)
Kayren Butler…(Maggie)
Brad Dourif…(Zealot)
…a další


Gregory Widen otec této filmové ságy opět spolupracoval i na tomto díle. Do režisérského křesla zase usedl jiný režisér, tentokrát jím je Patrick Lussier, který není žádný začátečník, vždyť spolupracoval s takovým režisérem jako je Wes Cravenem na filmech (Vřískot 1,2,3). Sám má na svém kontě několik zajímavých filmů jako Dracula 2000, Dracula 2,3, White Noise 2, remake filmu The Eye.

Tento díl pokračuje v popisování boje mezi samotnými anděly a lidským pokolením. Hlavní postavou je mladý Danyael, který toho nejvíc zdědil asi po matce, protože otec až byl anděl, byl spíše mezi anděly považován za slabocha. Má ovšem výhodu, že Gabriel stojí na jeho straně, protože jeho protivníci nejsou zdaleka tak mazaní a chytří jako právě padlý anděl. Bohužel kvalita se projevila nejen na postavách, ale i na celém filmu. Připadá mi, že jak efekty, tak kamera byli celkem odfláknuté a tajemná atmosféra předešlých dvou dílu zmizela do ztracena. Opět se opakovaly ty samé hlášky jako v předešlých dílech, jenže Vincent Spano je nedokázal tak podat, jako před ním Christopher Walken.

A právě Walken je asi jediným velkým pozitivem tohoto průměrného filmu. Opět si udržel svůj vysoký standart a i když se z něj v tomto díle stala troska, která ztratila půvab toho nadřazeného, arogantního anděla pro kterého jsou lidi jen opice a nic víc, přesto všechno se hlavně díky němu opět dobře pobavíte. Trochu se na něm už podepsaly roky, ale ze svého charisma neztratil vůbec nic. Roli Danyaela si zahrál mladý herec Dave Buzzotta (Children of the Corn 5), který mě svým výkonem moc nepotěšil. Jde spíše o průměrného herce, který moc šancí nedostává a ani se moc nedivím.

Vincent Spano, který určitě andělům dobré jméno neudělal, si zahrál ve filmech Deathlands, Landslide, Alive, nebo Rumble Fish. Jeho postava se mi celkem líbila, ale velké mínus dostal za to, že opakoval hlášky, které používal Walken v předešlých dílech a které v jeho podání byly slabé a nezáživné. Anděla zkázy si střihl Scott Cleverdon, který je pro mě velkou neznámou a ani se nedivím. Jeho výkon bych zařadil mezi hodně podprůměrné.

Takhle jsem si závěr této trilogie sice nepředstavoval, ale rozhodně mě to nemrzí. Dalo se na to dívat a rozhodně si to zase brzo pustím. Jde přece jen o video filmy, takže na DVD se to dá koupit leda tak v cizině. V roce 2005 byly natočeny dvě volné pokračování, které jsou už ale dost mimo mísu a s těmito třemi díly mají společného jen velmi málo (na ty už zde recenze jsou). Celkově bych tento film jako fanda celé série viděl na obyčejný průměr. I když je mi jasné, že vy ho budete hodnotit méně – pro mě je prostě Walken velice oblíbeným hercem.

Hodnocení:
slabých 50% 

Žádné komentáře:

Okomentovat