0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 4. 2017

Bats (1999)

Jsou rychlejší, inteligentnější a chutná jim lidské maso. Na tyhle netopýry se rozhodně nechoďte dívat do ZOO.

Ospalé texaské městečko Gallup je jen další dírou v Americe. Žijí tu poklidní obyvatelé, kteří se nudí každý den, tedy až do dneška. Mladá dvojice si zrovna užívá v autě, když je najednou napadne hejno netopýrů a pochutná si na nich. Útoky začnou být čím dál častější a zděšení obyvatelé města zatlačí na šerifa Kimseyho, ať povolá odborníka. Do Gallupu tak přijede doktorka Sheila s asistentem Jimmym. Zjistí, že netopýři jsou nepovedeným vládním pokusem (jak už to tak většinou bývá). Jejich takzvaný otec doktor McCabe jim vpíchl virus, který zvyšuje inteligenci a agresivitu. Jenže se to vymkne kontrole a tak trojice našich hrdinů (Sheila, Jimmy, Kimsey) musí pustit do domova těchto tvorů, kteří žijí v nedalekém opuštěném dole.



Český název: Netopýři
Režie: Louis Morneau
Rok výroby: 1999
Délka: 91 min
Země: USA

Hrají:
Lou Diamond Phillips …(šerif Emmett Kimsey)
Dina Meyer…(Dr. Sheila Casper)
Bob Gunton…(Dr. Alexander McCabe)
Leon…(Jimmy Sands)
Carlos Jacott…(Dr. Tobe Hodge)
…a další


Klasický béčkový film o obehraném tématu, kdy vláda dělá genetické, nebo jiné výzkumy na zvířatech a potom se jim to zvrtne. Kolik takových filmů jsme už viděli? Jenže tady se skloubil film, který se vymyká kontrole sám o sobě. Herecké obsazení i výkony jsou na dobré úrovni, co se však týká triků i samotného děje to je opravdu nefalšovaná bída. Netopýři jsou neskutečně obratní, inteligentní a hlavně nezastavitelní (prokoušou i pletivo jako nic). Zobrazené létající hejno je jen digitálním výmazem filmového štábu a nic horšího jsem už dlouho neviděl.

Co se týká hudby, tak tady jsem neutrální. Nebyla sice nic extra, ale určité úryvky na mě působili celkem příjemně a určitě vylepšili film. Autorem je Graeme Revell. Herecké obsazení jak už jsem zmínil je dost dobré. Dina Meyer hrála ve filmech Hvězdná pěchota, nebo Saw. Lou Diamond Phillips známý především z filmu Mladé pušky, nebo Big Hit. Bob Gunton a Vykoupení z věznice Shawshank. Tito všichni jsou skvělými herci a moc dobře nechápu, proč se propůjčili tomuto filmu. Scénář napsal John Logan,který mimo jiné je scénáristou filmů Tornádo, Letec.

Režisér Morneau není žádný začátečník, ale jeho filmy nepatří mezi ty nejlepší. Natočil dost podobné díla jako toto. Za zmínku stojí filmy Hitcher 2, nebo trilogie o dinosaurovi (Carnosaur). Tady se však moc nepochlapil a popravdě mě docela zklamal. Jak už jsem řekl: efekty jsou hrozné, děj a námět se inspiroval snad desítkou filmů s obdobnou tématikou. Takže odpadní hodnocením nedám jen kvůli těm hercům a solidnímu hudebnímu doprovodu.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat