0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2012

Tokyo Gore Police (2008)

Yoshihiro Nishimura nám představuje jeden ze svých nejbizardnějších kousků, kde můžete vidět celou řadu morbidních situací, mutantů a gejzírů krve.
Z toho co všechno japonci nevymyslí, už zůstává rozum stát. Režisér Nishimura rád točí splatterové úchylárny, kde mají diváci šanci vidět věci opravdu nevídané. Jeho bizarní představivost nezná mezí a přesně tohle na něm jeho fanoušci milují nejvíc. Nejinak je tomu i v tomto případě a věřte, že tohle opravdu není pro každého!

Originální název: Tôkyô zankoku keisatsu
Režie: Yoshihiro Nishimura
Rok výroby: 2008
Délka: 110 min
Země: Japonsko / USA

Hrají:
Eihi Shiina ... (Ruka)
Itsuji Itao ... (Keyman)
Yukihide Benny ... (velitel Tokyo Police)
Jiji Bû ... (Barabara)
Tak Sakaguchi ... (Koji Tanaka)
... a další

Dívka jménem Ruka pracuje pro Tokijskou policii již řadu let. Jejím úkolem je nemilosrdně zabíjet nejrůznější lidské mutanty (inženýry), kteří jsou pro obyčejné smrtelníky velice nebezpeční. Pokud totiž přijdou o nějaký orgán či končetinu, dokáží si je během krátké chvíle nahradit novým "nádobíčkem". Ruka nezná slovo slitování, a tak za ní zůstává hotová spoušť. Stejně tak se ovšem chovají její protivníci, kteří rádi totálně zmasakrují zbytky lidských těl, že je už nikdo nedá dohromady. Se svou nabroušenou katanou se stává postrachem všech inženýrů, ale i oni mají svého vůdce, který se jen tak někoho nezalekne. Toho pojí s Rukou společná minulost a jejich nevraživost vyvrcholí v otevřenou válku, kterou může přežít jen jeden!

Tak dámy a pánové poprosím Vás, aby jste před začátkem filmu odsunuli všechno jídlo bokem, protože vás brzo přejde chuť. Pohodlně se usaďte, vytáhněte deštník a gejzíry krve můžou začít stříkat na plné obrátky! Možná si chvílemi budete připadat, že sledujete jen nějaké reklamní shoty z japonské televize, ale nenechte se mýlit. Tyto reklamy jsou úplně o něčem jiném než ty, jenž nám nabízí u nás například NOVA. Bizardní slogany a nejrůznější propagační ukázky jsou místy opravdu šílené. "Chcete se nechat naverbovat do řad policie a beztrestně si pořádně zastřílet? Máte rádi bolest? Tak si kupte trojbarevné nožíky a pořádně se dořežte!"

Slovo GORE zde není uvedeno jen tak pro legraci. Zde ho uvidíte v tak velkém množství, že na to jen tak rychle nezapomenete. Budou se sekat nejrůznější končetiny, kutálet hlavy, občas se i kus mozku rozprskne na kameru, ale všechny tyto momenty jsou natočeny v poněkud humorném duchu, takže si zakrývat oči rozhodně nebudete muset. Přiznám se však, že mě po čase ty vodotrysky červené tekutiny přestávali pomalu bavit. Dle mého názoru všeho moc škodí.

Naštěstí měl pán režisér několik es v rukávu a postupně je začal sypat jedno pěkně za druhým. Ukáže nám, jaké dívky si v bordelu vybírat rozhodně nemáme, pokud tedy nejste milovníci zubatých vagín, co všechno se dá chovat jako domácí mazlíček a vůbec nevadí, že nemá končetiny. No a v neposlední řadě zjistíme, že i lidské tělo je na klíček. Přesně tyto pasáže mi utkví v paměti pěkně dlouho a rád na ně budu vzpomínat. Co se týče příběhu, tak ten je totiž docela slabý a nezáživný. Jenže hlavní doménu zde hrají choré představy pána režiséra a ten se opravdu činil, aby se na jeho dílo jen tak nezapomnělo. Možná to jen chtělo trochu kratší stopáž, protože místy jde vidět, že začali docházet nápady a film lehce nudí.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat