0-9 (45) A (130) B (186) C (182) D (196) E (48) F (101) G (103) H (168) I (73) J (50) K (57) L (94) M (141) N (73) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (298) T (110) U (37) V (59) W (83) X (6) Y (10) Z (42)

10. 1. 2012

Total Fury (2007)

Vítej na skvělé párty. Nevím jestli zrovna tobě se bude líbit, ale pro nás to bude úžasně krvavý zážitek.
Mladý pár se vydává na romantickou procházku do přírody. Procházejí se parkem a vedou seznamovací debatu, kterou náhle přeruší rána do hlavy, kterou utrží bezbranná dívka. Posléze se probudí přivázaná k židli v malé místnosti, která je obalená igelitem. Netuší co se stalo, jediné co vidí je kamera a televize. Brzy však s hrůzou zjistí, že se stala obětí sadistické party násilníků, kteří zde mučí a zabíjí dívky. Její poslední hodinka právě nadešla. Muži v kuklách se pouští do mučení, řezání a pojídání jejího masa. Jenže dívka si vzpomene na svého hrdinu z dětství a oblíbený film Total Recall a dle svého vzoru se osvobodí z pout a začne bojovat o svůj život. Nastane krvavý masakr, který může přežít jen ten nejsilnější.

Režie: Anouk Whissell, Jonathan Prévost, François Simard
Rok výroby: 2007
Délka: 13 min
Země: Kanada

Hrají:
Anouk Whissell
Gil Brousseau
Gab.357
Yoann-Karl Whissell
Benoit Lapierre
... a další

Kanada produkuje snad největší počet krátkometrážních hororových snímků co znám. Většina z nich je opravdu skvěle natočená a ještě dlouho po shlédnutí ve vás zůstane silný zážitek. Nejinak tomu bude i zde. Tento snímek má na svědomí šílená parta z produkce Roadkill Superstar. Jejich snímky jsou v Kanadě legendární a i na internetu se těší veliké oblibě. Příznivci snuff filmů si zde přijdou rozhodně na své. Pokud máte rádi podobný žánr spojený s komickou vložkou nic vám nebrání v tom, aby jste se tohle "veledílo" podívali.

Začátek snímku se nese v romantickém duchu procházky dvou sbližujících se lidí. Tento faktor však jako mávnutím kouzelného proutku zmizí a dostaví se scéna jako vystřižená z Hostelu. Dívka spoutaná na židli, před ní na stolečku leží několik nástrojů, které tam určitě nejsou pro nic za nic a smrt smrdí na sto honů. Do místnosti vstupuje čtveřice mužů, kteří skrývají svou identitu pod maskami a rozhodně se netají tím, že za chvíli začne velká show, na kterou jsou nadržení jako stepní kozy. Ozve se památná věta: "Vítej na párt"‘ a pustí se do mučení. Vypíchnuté oko je jen začátkem této morbidní podívané. Následuje řezaní ruky, pojídání masa s kečupem a jiné laskominky. V tu chvíli to vypadá, že by mohlo jít o opravdu nechutnou podívanou, ale během okamžiku se vše změní. Atmosféra se totiž rychle změní v komedii, či parodii na snuff filmy. Tedy nejprve sledujeme ve vzpomínkovém shotu dívčino dětství, ve kterém byla velkým fanouškem Arnieho a filmu Total Recall, kde se její hrdina dostane z pout a rozpoutá krvavou bitku se svými vězniteli. V tu chvíli sebere veškerou svou sílu a napodobí ho.

V tom okamžiku jde celá vážnost snímku stranou a nastane sedmiminutovka u které se nasmějete dosyta. Gumové hlavy začnou pukat, přes obrazovku létají ukopnuté končetiny a hrudní koše, uvidíme i fatalitu s vyrvanou hlavou a páteří. Krvavá lázeň jen tak nekončí a producenti se pořádně vyřádili. Pokud jste měli rádi české gumáky, tak věřte, že tady jsou k vidění mnohem lepší efekty a masky. Nenáročný divák se bude smát od začátku až do konce. Úplný závěr je už dost přehnaný, ale proč se nepodívat na maketu raketometu a nabouchané tělo hollywoodské hvězdy. Ne, dělám si srandu. Arnieho uvidíte jen ve scénách z televize. Kalifornský guvernér si tady určitě nezahrál. I když nutno dodat, že hlavní hrdinka dokonale napodobila svůj idol. Dokonce použila i několik jeho nezapomenutelných hlášek.

Přestože samotné efekty nejsou bůhvíjak skvělé a jejich ztvárnění je dosti směšné, musím říct, že se této partičce podařilo natočit něco, na co asi nikdy nezapomenu. Slabší povahy se určitě nemusí bát, že by celou dobu sledovali jen mnohými opovrhovaný snuff. Snímek se totiž zvrtne do parádní komedie, či parodie a věřte, že se budete opravdu skvěle bavit.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat