0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

19. 12. 2012

Flu Bird Horror (2008)

Jediný škrábanec znamená jistou smrt! Můžete být ovšem "klidní", spíš vás dříve něco sežere!
Skupina problematických teenagerů táboří společně se svým vychovatelem uprostřed lesů. Byla to jediná šance jak se dostat z ústavu pro mladistvé delikventy a tak si užívají trochu té svobody. Nikdo z nich netuší, že jejich poklidný den bude brzy narušen hejnem krvežíznivých a především nakažených ptáků. Poté co je jejich dozorce uklován k smrti, ostatní prchnou bezhlavě do lesa. Ani tam jim však létající monstra nedají pokoj a tak nastává zoufalý boj o holé přežití. Děti však nejsou jediní, koho ptáci napadli. Do místní nemocnice je převezen poraněný lovec, který brzy začne podléhat nákaze. Doktorka Haleová zjistí, že je muž nakažený zmutovaným virem ptačí chřipky a ihned o tom uvědomí vládu. To však neměla dělat, protože na místo okamžitě vyrazí speciální komando, které má za úkol celé místo kompletně vyčistit od všech ptáků i nakažených. Jedinou nadějí ztracených teenagerů se tak stává místní správce lesa Garret, který se jim vydává na pomoc.



Český název: Ptačí chřipka
Režie: Leigh Scott
Rok výroby: 2008
Délka: 89 min
Země: USA / Německo / Rumunsko

Hrají:
Jonathon Trent ... (Johnson)
Sarah Butler ... (Eva)
Rebekah Kochan ... (Lola)
Lance Guest ... (Garrett)
Clare Carey ... (Dr. Jacqueline Hale)
... a další


Poslední roky světem hýbala taková nemoc šílených krav, ptačí či prasečí chřipka a tak bylo jen otázkou času, kdy se toto téma stane inspirací pro nějakého filmaře. Proto není divu, že Nu Image vycítila šanci jak podráždit divákův žaludek a nervy a vytasila se s tímto „veledílem“. Lidé od této společnosti mají přímo psí nos nacházet hotové tragédy do svých rolí a tak se nám na place sešla opravdu rozmanitá ukázka hereckých antitalentů, ale i několik známějších tváří. Svou první větší příležitost tak dostala i herečka Sarah Butler, která se nedávno objevila i v remake filmu I Spit on Your Grave a jako jedna zmála dokázala udržet film nad hranicí čistého odpadu.
Byla to ovšem náramná fuška, zvláště když samotný scénář stojí za starou bačkoru. Film se snaží především upoutat divákovu pozornost snůškou trapných hlášek, kterým se ovšem zasměje asi jen málo kdo. Rád bych řekl, že některé z nich byly opravdu trefné, ale naneštěstí tomu tak nebylo. Stejně nezajímavé byly i charakteristiky jednotlivých postav, jenž bych označil za tuctové, nezajímavé a hlavně těžko stravitelné. "Zlatým hřebem večera" se však stali samotné digitální ptačí monstra a hodně divné gore efekty.
Co se týče gore efektů či stádia nakažení, tak zde by to ještě s přivřeným okem šlo. Přeměna lovce v nemocnici není z nejhorších. Jenže u ptáků už mi nevonělo vůbec nic. Jejich digitální podoba byla příliš viditelná, podivná otáčející se hlava, mrtvé oči a gumové ruce rovněž nedodají na důvěryhodnosti. Milovníci céčkových zvířecích hororů si však můžou mnout ruce radostí. Úplná tragédie to totiž není.

Sem tam se totiž přece jenom najde nějaký ten světlejší okamžik, nebo hláška jenž vykouzlí alespoň náznak úšklebku. Určitě ovšem nedoporučuji kupovat a ti co to udělali již horečně litují. Uvidíme s čím Nu Image přijde příště, ale snad se nebudeme muset dívat na zmutovaná prasata, kterak se místo v blátě rochní v lidských střevech. No možná by to stálo za uváženou.


Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat