0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2012

Devojacki bunar (2008)

Srbská děvčata vs. masový vrah se sekerou.
Pět mladých dívek vyráží autem na dovolenou do malé chatky blízko Panenské studny. Chtějí si volno užít pěkně po svém. Pořádně se na samotě odreagovat, trošku se opít a probrat žhavé drby. Po cestě si vypráví legendu o vrahovi, který prý kdysi zabíjel blízko místa, kam jedou. Policie ho nikdy nechytila a dokonce z něj má strach. Zabil prý tři dívky, ale může jich být i mnohem víc. Po cestě se trochu ztratí, ale pomoci se od místních lidí nedočkají. Jsou nějací divní, jakoby mentálně narušení. Se štěstím dojedou až na určené místo a zábava může začít. Jenže tady neteče voda a tak jedna z nich musí zajít k obávané studně v lese. Na každé legendě je trochu pravdy a vrah je skutečný. Už tady dlouho čekal na nové oběti a mladé dívky jsou lákavým zbožím. Jeho řádění může začít.



Český název: Panenská studna
Režie: Marko Backovic
Rok výroby: 2008
Délka: 12 min
Země: Srbsko
Alternativní název: Maidens Well

Hrají:
Iva Rakič
Marija Mičševič
Mirjana Mladenovič
Sanja Milosavljevič
Miljana Novakovič


Tento amatérský snímek je jedním z mých prvních setkání se Srbskou distribucí. No a moc nadšený teda nejsem. Snímek má obyčejný, ničím zajímavý scénář jenž stojí pouze na sprosté mluvě hlavních hrdinek. Děvčata se rozhodně nestydí a z úst vypouštějí jednu perlu za druhou. Nepotřebujete ani české titulky, nebo snad dabing aby jste poznali nejsprostější české nadávky začínající na P popřípadě K. Nic jiného totiž v celém filmu ani není zajímavé. První polovinu snímku totiž sledujeme jízdu autem a záběry, které se pořád opakují. Stačí si povšimnout, že kolem jedné cedule projede auto třikrát za sebou. Při jízdě se dozvíme o jakémsi vrahovi, který zabíjí mladé dívky. A jako bonus nás čeká zastávka u dvou místních buranů z nichž ten první je typický retard a druhý jakbysmet akorát že umí hrát dobře na kytaru. Zde se také poprvé vyskytne docela zajímavá melodie, která nás poté doprovází celým snímkem.
Humorná část příběhu se dostaví ve chvíli, kdy se na scéně objeví vrah v gumové masce otce Fura. Ozbrojen několika sekyrami začne dívky zabíjet pěkně jednu po druhé. Jeho řádění nikterak originální není, ale jasné že ve svém řemeslu je pěkný zelenáč. Dívky těsně před smrtí zažijí i několik humorných okamžiků. Ať už jde o stříkání mateřského mléka z bradavek, nebo setkání s divokými šelmami. Tyto záběry si tvůrci vypůjčili z nějakého dokumentárního snímku. Absolutně se sem nehodili, ale tak proč se nezasmát. Ono celkové pojetí tohoto filmu za moc nestojí. Párkrát se zasmějete, ale jinak je to opravdu bída a utrpení. Ještěže to trvá jen dvanáct minut. Déle bych to už asi nevydržel.
Podívat by jste se na Devojacki bunar měli jen v případě, že nemáte nic lepšího na práci. Protože něco tak ulítlého a sprostého asi jen tak neuvidíte. Stačí však vidět jen jednou a nikdy více.

Hodnocení:
Za odvahu dám 20%, ale ani o procento víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat