0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2012

Eel Girl (2008)

Zamilovat se do ní znamená jistou smrt!
V tajném armádním objektu již nějakou dobu vězní podivného ženské hybrida, který údajně vznikl z úhoře. Jde o celkem pohlednou ženu, která má sice žábry a blány mezi prsty, ale jinak vypadá normálně. Tedy pokud nebudeme počítá ústa plné ostrých zubů. Stvoření je celkem smířeno se svým osudem, ale touha po svobodě je v ní zakořeněná hluboko a nyní nadešla ona chvíle, kdy to může změnit. Je si totiž vědoma, že jeden z věznitelů k ní cítí skryté sympatie a ona dokáže využít svého půvabu aby….



Režie: Paul Campion
Rok výroby: 2008
Délka: 5 min
Země: Nový Zéland

Hrají:
Julia Rose
Euan Dempsy
Robyn Paterson
Nick Blake


Poslední dobou se začínám stále více zajímat o novozélandskou tvorbu a to nejen co se hororového žánru týče. Občas se mi mezi ní podaří najít docela zajímavé kousky a tenhle mezi ně rovněž okrajově patří. Přestože snímek trvá jen pět minut myslím, že by vás mohl do jisté míry zaujmout. Především pak svým zajímavým zpracováním, kdy slova nejsou vůbec potřeba. Tvůrci totiž přešli rovnou k činům a divákům v rychlosti představit svojí myšlenku pěkně v celé své kráse.
Herečka Julia Rose se rozhodně nestydí a taky nemá za co. Hodila na sebe jen trošku make upu a šup do vany plné hnusu. Její objevení na scéně konečně trochu rozvíří atmosféru, která se do té doby moc neprojevovala a divák se konečně dočká nějaké akce. Tvůrci si totiž dávají celkem na čas, aby nechali diváky trochu tápat v tom co se bude dít dále. Jenže poté co to rozbalí v celé své kráse jsem byl lehce zklamán. Očekával jsem něco velkého a dočkal jsem se jen podivného odvárku, který zde nechci moc rozpitvávat, abych vás nepřipravil o počáteční iluze. Je celkem škoda, že to zakončili zrovna tímhle způsobem.

Eel Girl je takovou malou jednohubkou, která by se časem mohla rozvinout v hlavní chod. Nicméně režisér Paul Campion se prozatím drží jen svých krátkometrážních snímků, které jsou místy lehce bizardní, ale svou základnu obdivovatelů už má a ti jen čekají, kdy se konečně vytasí s celovečerním filmem. Je ovšem pravda, že on se hlavně živí vizuálními efekty a jeho práci jsme již mohli vidět v několika známých filmech.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat