0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

18. 12. 2012

Final Destination 2 (2003)

Kimberly zachrání několik lidí před hromadnou havárií. Tím ovšem překazí plán samotné Smrti. A ona jim ukáže, že náhradní řešení může být mnohem bolestivější!

Uběhl rok od havárie letu 180, který letěl do Paříže. Tehdy se jednomu z cestujících zdála předtucha a když varoval ostatní pasažéry, byl z letadla vynesen. Spolu s ním vystoupila i skupinka studentů a jedna učitelka. Letadlo opravdu vybuchlo, ale ti co přežili (vystoupili) z letadla začali postupně umírat za zvláštních okolností. Student Alex se tomu pokoušel zabránit, ale marně. Smrt neznala slitování.



Český název: Nezvratný osud 2
Režie: David R. Ellis
Rok výroby: 2003
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Ali Larter ... (Clear Rivers)
A.J. Cook ... ( Kimberly Corman)
Michael Landes ... ( Officer Thomas Burke)
Tony Todd ... ( William Bludworth)
Terrence 'T.C.' Carson ... (Eugene Dix)
a další


Teď rok po nehodě jede Kimberly se svými přáteli autem na dovolenou. Vjedou na dálnici a kamiónu před nimi se utrhne náklad a klády popadají na silnici. Nastane řetězová bouračka a auta létají vzduchem, všude jsou výbuchy a mrtví. Náhle se Kimberly probudí před nájezdem na dálnici. Všimne si několika znamení, které se jí ve snu zdály před nehodou a zablokuje ostatní auta. V ten moment se na dálnici opravdu odehraje nehoda a jen rychlá reakce policisty Burkeho zachrání Kimberly život. Její přátelé však takové štěstí nemají a jejich auto je smeteno kamiónem.

Na policejní stanici jsou všichni aktéři vyslýcháni a když jim Kimberly řekne o své předtuše, jen se jí vysmějí. Když ale vzpomene let 180, všichni znejistí. Poté jsou propuštěni domů. Jenže plán Smrti byl přerušen a tak musela najít nový způsob, jak si k sobě vzít přeživší. Jeden po druhém začnou umírat a tak Kimberly musí požádat o pomoc Clear Riversovou, jedinou přeživší z prvního dílu. Pomůžou Kimberly různé znamení a vize zachránit ostatní i ji samotnou od nového plánu Smrti nebo nad nimi zvítězí a oni zemřou tak, jak bylo v jejich osudech napsáno???

Na rozdíl od prvního a třetího dílu se tohoto filmu zhostil David R. Ellis a rozhodně ne špatně. Předvedl nám, že pokračování úspěšného prvního dílu není vždy špatné a v tomto případě se mu dokáže vyrovnat. Nejvíc práce si dal na úvodní havárii. Zatímco v jedničce jsme toho moc neviděli, tady se zcela vyžil na speciálních efektech, pyrotechnice a kaskadérství. Mohli jsme vidět nádhernou scénu s kládou, která proletí předním sklem, rozdrcení motorkou atd. Některé úmrtí byli sice hodně přehnané až směšné, ale většina z nich byla vymyšlena do nejmenších detailů a oproti jedničce jsme viděli více krve. Celkový zisk byl přes 90 milionů, a to už stojí za uváženou.

Co se týče štábu chtěl bych říct, že jak kamera, hudba, efekty tak i herecké výkony byly velmi dobré. Scénář nám nabídl tentokrát trochu odlišný postup pro umírání a vysvětlil nám i spojení postav s prvním dílem, který zněl celkem logicky. Jediné, co mě dost zklamalo, bylo zdůvodnění úmrtí hlavního hrdiny z prvního dílu Alexe (přišlo mi to celkem trapné).

V tomto díle jsme měli vlastně hlavní hrdinky hned dvě. Clear Riversovou, která jako jediná přežila let 180 a následné řádění Smrti. A Kimberly Cormanovou, která ač se snažila, nebyla zas až tak úspěšná v záchraně jako Alex. Ali Later byla rozhodně oživením, sice dostala menší prostor než v prvním díle, ale i tak patřila k tomu nejlepšímu, co film nabídl. Zahrála si například ve filmech Resident Evil: Zánik nebo v seriálu Heroes.
A. J. Cook je hlavně známá svou rolí v seriálu pro mladé diváky Cesta vzhůru nebo úspěšném detektivním seriálu Myšlenky zločince. Zahrála si ve filmech Ripper, Old Cold. Drsného motorkáře si zahrál Terrence T. C. Carson, který svým samotným zjevem vzbuzuje dojem drsňáka a i ve filmech, ve kterých hrál, mu byly role šité na míru. Filmy jako Vězeň, Gang Policajtů a Ponorka U-571 mluví za své. Jednu z menších rolí si zahrál Tony Todd,který sice malou rolí pracovníka v krematoriu,ale velmi přesvědčivým zjevem dokázal nabudit hrůzu sám o sobě. Zahrál si v pár známých horrorech Night of the Living Dead, The Crow nebo Minotaur.

Závěrečný verdikt je takový, že tento film se jistě vyrovná oběma dalším Final Destination a ať už efekty nebo herecké výkony byly velmi dobré. Navíc se může pyšnit velmi zajímavým bonusem na originálním DVD v podobě,vystřihnutých scén, ukázáním speciálních efektů při tvorbě smrtí postav a krvavých scén, dvěma videoklipy.

Hodnocení:
70%

Žádné komentáře:

Okomentovat