0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

24. 12. 2012

Eva, la Venere selvaggia (1968)

Šílený vědec chce za pomoci svých experimentů ovládnout celý svět.
Žoldák Burt se po delší době vrací ke svým známým, kteří bydlí nedaleko Nairobi. Jeho hlavním důvodem však není přátelská návštěva, nýbrž chce najít svého bývalého parťáka vědce Alberta, který se ho pokusil zabít. Potom však jakoby se zem slehla. Svou pozornost tak soustředí na dceru svého přítele Dianu, která vyrostla v pohlednou ženu. Jednoho dne však dívka zmizí, když je na lovu unesena agresivními gorilami a vydává se na žádost jejího otce na záchranou misi. Navíc se dovídá, že nedaleko místa přepadení byl viděn jeden z Albertových mužů, který může mít s únosem něco společného. Netuší však, že se uprostřed džungle provádí šílené vědecké experimenty, díky kterým chce muž v pozadí ovládnout svět.



Český název: Válka King Kongů
Režie: Roberto Mauri
Rok výroby: 1968
Délka: 92 min
Země: Itálie
Alternativní název: King of Kong Island / Kong Island

Hrají:
Brad Harris ... (Burt Dawson)
Esmeralda Barros ... (Eva)
Marc Lawrence ... ( Albert Muller)
Adriana Alben ... (Ursula)
Ursula Davis ... (Diana)
...a další


Předem bych chtěl upozornit ty, jenž si rádi vybírají filmy podle textu distributora na zadní straně obalu DVD, že zde si společnost Řitka opět udělala z lidí srandu a je vedle jak ta jedle. Polovina informací je holá lež a pouhé vábení pana pisálka. Žádný velkolepý návrat obrovského King Konga se nekoná a originální název s ním nemá nic společného. Stejně tak se nepodíváme ani na žádný Ostrov lebek. To jen tak na okraj a teď k samotnému filmu:
Tento dobrodružně laděný film se o hororový žánr opírá jen zlehka, protože má mnohem blíže k scifi. Máme zde šanci sledovat vědecký experiment šíleného vědce, který se za pomoci speciálních implantátů snaží ovládat gorily. Ty plní každý jeho rozkaz a mají mu dopomoci ovládnout celý svět. Jak už to tak ale bývá, ne vždy jde všechno podle plánu! Ústřední postavou je zde svalnatý žoldák Burt, který se chce pomstít vychytralým kumpánům, ale svou pomstu mnohdy zcela potlačí do pozadí. Povětšinu času totiž sledujeme jeho flirtování s ženami, srandovní bitky ala Bud Spencer a Terence Hill a hromadu stupidních dialogů.
Asi nejpěknějším prvkem celého filmu je nádherná krajina a záběry na divokou zvěř. V těchto momentech jsem zcela vypustil onu naivitu příběhu, všechny jeho zápory a nechal se kochat pohledem. Bohužel těchto pěkných momentů je zde jen velmi málo. Již úvodní přestřelka v nás vyvolá spíše škodolibý úsměv a ochotnické „herecké“ výkony jakbysmet. Na podobné scény jsem zvyknutý v italských komediích, ale v rádoby hororu? Atmosféra filmu je povětšinu času na bodu mrazu a jediné co mi trochu rozproudilo krev v žilách, byly docela pohledné herečky. Především pak představitelka opičí ženy Evy, která byla zřejmě i úmyslným lákadlem tvůrců, protože se po většinu času promenádovala po place polonahá.

Mnohem horší to již bylo s kostýmy dvou goril, které už tak zajímavé rozhodně nebyli, ba spíše tragické. Když u nás bylo před lety maškarní, tak jeden borec měl mnohem lepší a důvěryhodnější kostým, než nám byl ukázán zde. Když k tomu ještě připočítám špatnou kvalitu obrazu, bylo dílo zkázy dokonáno. Občas jsem narazil na náznaky oživení děje ze strany tvůrců, ale většinou byl jen marný pokus, protože nikdy nic pořádně nedotáhli do zdárného konce. Kupříkladu prchání před domorodci patří ke „zlatému“ hřebu večera. Podprůměrný film který už nikdy nechci vidět, ale viděl jsem už i horší, takže tomu přece jenom nějaké to procento dám.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat