0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

26. 12. 2012

D-Tox (2002)

Vidím tě! Vidíš mě?
Agent FBI John Malloy vyšetřuje vraždy policistů. V poslední době záhadný vrah zabil devět jeho kolegů, ale policie si neví rady, protože vrah nezanechává žádné stopy, oběti nemají k sobě žádnou vazbu snad jedině, že nosí uniformu. Zlomový okamžik nastává, když je zabit jeden z jeho blízkých přátel. John, který obhlíží místo činu, má najednou záhadný telefonát. Volá mu sám vrah, který stojí před jeho domem a další obětí se stává jeho přítelkyně. Je jasné, že jde o něco osobního. Následuje razie ve starém komplexu budov, kde byl údajně vrah spatřen. Malloy ho pronásleduje a nachází oběšeného v podkroví. Tím je zdá se případ ukončen. John začíná pít, protože se nevyrovnal ze ztrátou přítelkyně a pokusí se spáchat sebevraždu.



Režie: Jim Gillespie
Rok výroby: 2002
Délka: 96.minut
Země: USA / Německo

Hrají:
Sylvester Stallone ... (Malloy)
Polly Walker ... (Jenny)
Christopher Fulford ... (Slater)
Kris Kristofferson ... (Doc)
Robert Patrick ... (Noah)
...a další


Jeho kolega mu nabídne pomoc. Odveze ho do léčebny pro policisty, kde se má zotavit hlavně po psychické stránce. Jedná se o bývalý vojenský blázinec v horách. Vede ho Doc, kterému pomáhá pomocný personál, psycholožka a správce. Kromě něj je zde i devět dalších problémových policistů. Začne sněhová bouře a v léčebně brzy dojde k problémům. Dva z policistů spáchají záhadné sebevraždy a zmizí i pár lidí z personálu. Jenže když objeví mrtvolu Doca a jejich spisy zmizí, je Johnovi jasné, že v léčebně je vrah. Vrah policistů je začne likvidovat jednoho po druhém a jedinou otázkou zůstává, kdo bude další.
Režisér Gillespie (Tajemství loňského léta, Venom) nám představil další z tuctových filmů, jejichž obsahem je vyvražďování lidí v odlehlém komplexu. Kolikrát jste už měli možnost něco podobného vidět, ale tentokrát jsou hlavními aktéry zkrachovalí policisté. Začátek filmu přinesl celkem zajímavou podívanou, kdy zápletka ještě tak tuctová nebyla, jenže jak doba plynula, změnilo se to v celkem nudné očekávání, kdo bude další na řadě.
Co se týká barvitosti a povahových vlastností jednotlivých postav, byl jsem celkem překvapený, protože se zde našlo pár zapamatovatelných individuí, které dali filmu jak se říká grády. Bohužel jich bylo jen pár. Jen namátkou: policajt z protidrogového, který si ustřelil kus obličeje, stařík z jízdní policie, machr z přepadové jednotky. Ale i pár lidí z personálu jako psycholožka nebo správce nebyli k zahození. Zbytek bylo jen takové nevýrazné něco, co se stalo masem do mlýnku, aby se mohl vrah vyřádit. Hudba zde byla celkem nepodstatným článkem, protože těch pár melodií, které zde zazněli jsme měli možnost slyšet už i v jiných filmem. Celkem mě ale překvapila tržba – rozpočet byl něco kolem 55 milionů a vydělali skoro 80 milionů, což celkem ujde.

Hlavní roli si zahrál S. Stallone, kterého nemusím snad ani představovat (Rocky, Rambo). Předvedl svůj průměrný výkon a myslím si, že podobné role mu jsou šité na míru. Rozhodně patřil k tomu lepšímu co bylo ve filmu vidět. Roli Noaha si zahrál Robert Patrick (Terminátor, Fakulta, Země policajtů). Kris Kristofferson, zde dostal jen malou roli Doca, ale o tom, že je dobrým hercem nás přesvědčil už několikrát. Vidět jste ho mohli ve filmech Blade, The Jacket, Nebeská brána).

Jedná se o průměrný film, který ničím nevybočuje z tuctů dalších filmů se stejným tématem. Určitě, ale stojí alespoň za jedno shlédnutí a hlavně pro fanoušky Stalloneho je to výborná šance ho vidět zase v akci.

Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat