0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2012

Growth, The (2009)

Již brzy přestane být člověkem!
Otřesený Bill se vrací domů po děsivém setkání s něčím co jej kouslo do ramene. Rána je zanícená a okolo ní se mu začíná vytvářet podivný zelený povlak. Na chvíli si pokecá s kamarádem Chuckem přes internet a poté zcela znaven usíná. Probudí jej až pálivá bolest v rameni a když se podívá na ránu doslova se zděsí. Jeho ruka je pokryta podivným zeleným lišejníkem a puchýřky, kterých se pokusí ihned zbavit. Jenže záhadná nemoc či virus se začne šířit velice rychle i po celém zbytku jeho těla a Bill brzy přestává být člověkem.



Režie: Frank Ippolito, Ezekiel Zabrowski
Rok výroby: 2009
Délka: 9 min
Země: USA

Hrají:
Dean Cameron ... (Bill)
Michael Cornacchia ... (Chuck)
...a další


Ghost Works studio ve spolupráci s amatérskými režiséry Ippolitem a Zabrowskim natočilo během dvou let čtyři krátkometrážní filmy, které si kupodivu na internetu získali řadu příznivců. Všechno odstartovali dva krátké zombie video deníky & Teller a & Teller 2. Tyhle dva krátkometrážní snímky lze také shlédnout na youtube, ale divák v nich ocení zřejmě jen samotné ztvárnění zombíků a poněkud pochmurný způsob vypravování.

Tentokrát se pánové pokusili zajít trochu dál a trošičku zabrousili i do scifi žánru. Původ Billovy nákazy zůstane divákům utajen a tak se můžeme soustředit pouze na jeho postupnou přeměnu v cosi zeleného. Ústřední postavou je zde herec Dean Cameron, který pro vás určitě nebude zcela neznámou tváří. Tento pán se objevil již i ve dvou celovečerních filmech Bad Dreams a The Killing Box. I díky jeho výkonu se tento snímek stal průměrnou podívanou, která sice nenudí, ale rozhodně ani dvakrát nenadchne.

Asi nejzajímavější na celém kousku jsou však scény, kdy se Bill snaží ze své kůže dostat nevítaného parazita. Příznivci lehčího gore a stříkanců krve si v těchto chvílích přijdou na své. Nic nechutného sice nečekejte, ale vzhledem k malému rozpočtu a nepříliš velké zkušenosti samotných tvůrců musím uznat, že tyto pasáže se jim docela dost povedly a určitě jsou příjemným zpestřením.

Hodnocení:
60%

Žádné komentáře:

Okomentovat