0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

28. 12. 2012

Dead of Night, The (2004)

Pořádat párty na hřbitově, nebyl zrovna jejich nejšťastnější nápad!
Skupina rebelských studentů se rozhodne uspořádat párty na místním hřbitově. Chtějí si trochu užít, popít dobrý alkohol a především dát výchovnou lekci trojici nepříliš oblíbených studentů. Zezačátku jde všechno podle jejich plánu, ale zábava je najednou narušena podivnou událostí, kdy se někteří z nich začnou chovat divně. Ostatní tomu nejdřív nevěnují pozornost, ale když se jejich chování nezmění ani na druhý den je jasné, že tu něco nehraje. Nikdo z nich netuší, že se jich zmocnili temní démoni, kteří chtějí ovládnout celé městečko. Zbytek party chce varovat ostatní lidi, ale zlo jim to za žádnou cenu nedovolí a postupně se jich začne zmocňovat jednoho po druhém.



Český název: Noc mrtvol
Režie: Tom Duncan, Miles Feldman
Rok výroby: 2004
Délka: 80.min
Země: USA

Hrají:
Tom Brennan ... (Carl)
Brian Crowe ... (Jim)
Rich Finley ... (Keith)
Karrie MacLaine ... (Suzanne)
Jon Thomas Olson ... (Darryl)
...a další


Nejen v Americe mají dospívající výrostci velkou chuť na alkohol a sexuální radovánky. Na rozdíl od nás (tedy od většiny) mají příležitost podobné akce provádět kupříkladu v luxusních domech svých rodičů, nebo takzvané garden party u bazénu. Mnohdy však podobné akce naruší příjezd policie, kterou zavolají závistiví sousedi. Proto se mládež často uchyluje na nefrekventované místa a občas i na hřbitovy. Přesně to se stane i v tomto filmu. Nejhlavnější roli zde hraje skupina studentů a studentek, kteří spolu paří navzájem a velmi rádi si utahují z ostatních spolužáků. Tentokrát si vyberou tři mladíky, kteří si dovolili jim odporovat a podráželi jejich autoritu. Jak už to tak většinou bývá, jejich krutý žert se jim následně šeredně vymstí.
Začátek filmu mě docela překvapil. Děj odehrávající se v nemocničním prostředí, nebo lépe řečeno blázinci vždy upoutá mou pozornost. Jenže již tato pasáž nám dává jasné signály, že o žádnou závratnou podívanou rozhodně nepůjde. Zpomalené záběry na uškrcení nemocničního personálu a následná honička na hřbitově byly hodně amatérsky natočené, stejně jako zbytek celého filmu. Když už totiž začala mít atmosféra konečně zajímavý nádech, tak vždy přišlo něco, co ji opět odpálilo někam do ztracena. Ať už to byly otřesné herecké výkony většiny zúčastněných, nebo gumové masky démonů. Byla to celkem škoda, protože místy film skutečně nabídl zajímavé momenty, ale těch bylo opravdu žalostně málo.

Pro většinu herců to byla vůbec první herecká štace, ale se svou šancí se zviditelnit docela pohrdli. Našlo se zde několik výjimek, ale většina z nich podala naprosto prkenné a hlavně nezajímavé výkony. Možná to bylo špatných scénářem, nebo přemírou trapných dialogů, ale já měl několikrát sto chutí to vypnout. Když k tomu navíc připočítám i hodně legrační masky nestvůr, bylo hotovo. Nepohyblivé tváře, směšný kostým a trapné pohyby jsou to jediné, na co si možná ještě za týden matně vzpomenu. Lhal bych však, kdybych řekl, že scénárista neměl dobrou myšlenku. Její realizace však byla úplně někde jinde.

Hodnocení:
Několik světlejších okamžiků se tu sice najde, ale jinak zde není nic, proč bych tomuto měl dát více jak 20%.

Žádné komentáře:

Okomentovat