0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 12. 2012

Evil Eyes (2004)

Někdy to co napíšete, nebo se vám zdá, můžete proměnit ve skutečnost!

Jeff Stenn je začínající scénárista, který momentálně nemůže najít společnost, pro kterou by mohl napsat další film. Jeho bývalý manažer Steven o něho zájem nemá, až jednou když dojde domů najde vzkaz od společnosti True Films. Když tam příjde, seznámí se s Georgem, který mu nabídne práci. Měl by začít pracovat na novém scénáři o Garry Grammovi (jde o scénáristu a režiséra, který nedotočil svůj první film a zavraždil celou svoji rodinu a pak se sám upálil).



Český název: Ďábelské oči
Režie: Mark Atkins
Rok výroby: 2004
Délka: 90 min
Země: USA

Hrají:
Adam Baldwin ... (Jeff Stenn)
Udo Kier... (George)
Mark Sheppard ... (Peter)
Jennifer Gates... (Tree Stenn)
Eric Caselton ... (Gramm)
...a další


Jeff se tedy vrhne do nové práce a první co udělá je to, že si sežene potřebný materiál o Garrym. Od svého nového zaměstnavatele dostane i videonahrávku z průběhu natáčení i policejní záběry z domu po vraždách. Při zhlédnutí kazety pronese Gramm jednu větu: o síle tvůrčího ducha a o skutečnosti, že to co stvoří, se vzápětí stane skutečností i v reálném životě. Jeff to začíná pociťovat na vlastní kůži hned po napsání prvních řádků svého scénáře. Jeho přátelům se stane přesně to, co napsal. Začíná pomalu svému dílu propadat a v jeho okolí se stává jedna záhadná neštěstí za druhým. Když už se blíží scénář do finále, zjistí Jeff, jak to skutečně bylo s Grammem a i jeho osobní život se změní k nepoznání.

Film má velice slibný námět, ale jeho největším mínusem je malý rozpočet, který se na filmu velice promítl. Scény se smrtí podle scénáře byly dobré a dost mi připomínaly film Nezvratný osud. Jenže nebyly tak propracované, jako u zmíněného filmu. Co se týče triků, kamery jsou průměrné. Hlavně jde o to, že málo peněz = laciné triky, které vypadají celkem směšně a za celý film potěším vyznavače gore scén jedinou s vrtačkou. Kamera vypadá dost roztřepená a záběry jsou hodně chaotické a nepřehledné, občas mě už začaly i štvát opakované scény.

Herecké obsazení nebylo zase až tak hrozné. Udo Kier (Suspiria, Blade, Armagedon) byl ostatně jako vždy dobrý, ale škoda, že nedostal víc prostoru. Za to mě moc nepotěšil Adam Balwin. On je sice taky dobrý herec, ale tuhle roli jsem mu moc nežral. Jeho hraní, kdy se u jeho postavy stupňuje pomalu šílenství, jsem mu moc nevěřil. Tvářil se pořád stejně a bylo vidět přehrávání (asi dostal malý plat nebo nevím).

Film má sice dobrý námět i herce, ale to ještě z něho nedělá víc než jen film na jedno sobotní odpoledne. Pokud toužíte po pořádných scénách plných krve a napětí, které se neustále stupňuje a vy čekáte, že vrah je přímo za tím rohem a on je jinde, tak na tenhle film se vůbec nedívejte. Pokud jste fanouškem Udo Kiera nebo Adama Balwina, tak se na to určitě mrkněte.

Hodnocení:
Nedoporučuji v žádném případě kupovat!!! 30%

Žádné komentáře:

Okomentovat