0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

17. 12. 2012

Greta - Haus ohne Männer (1977)

V léčebně pro sexuální deviantky panuje opravdu tvrdý režim.
Ilsa tentokrát šéfuje léčebně pro sexuální deviantky. Pacientkami zde jsou nymfomanky, lesbičky a jiné ženy, které zavrhla společnost a jejich rodiny. Pod záštitou léčebné kůry zde však opět provádí své drastické metody a tvrdý režim si vybírá krutou daň na psychice všech dívek. Ty jsou zde totiž kromě fyzického týrání i často znásilňovány. Jakýkoliv pokus o útěk se buďto trestá smrtí, nebo hrůzným zohavením. Navíc si je místní personál tajně natáčí a videa prodává nadrženým zákazníkům. Jednoho dne se zde nechá dobrovolně zavřít dívka Abbie, která se nemůže smířit se zmizením své sestry, jenž zde byla před nějakým časem vězněna. Brzy však pozná na vlastní kůži, jaké zvěrstva se zde provádějí a boj o holé přežití může začít!



Nový název pro DVD: Ilsa, the Wicked Warden
Režie: Jesus Franco
Rok výroby: 1977
Délka: 90 min
Země: USA/Švýcarsko/Západní Německo

Hrají:
Dyanne Thorne ... (Greta/Ilsa)
Lina Romay ... (Juana)
Tania Busselier ... (Abbie Phillips)
Jesus Franco ... (Dr. Milton Arcos)
... a další


Tento film s Dyanne Thorne byl natočený jako nezávislý kousek, ale díky "úspěchům" trilogie Ilsa byl nakonec přejmenován a dnes je spíše znám pod názvem Ilsa, the Wicked Warden. Šlo hlavně o marketingový tah a pokus získat co nejvíce fanoušků na svou stranu. I tak jde však zřejmě o nejslabší díl s touto despotickou ženou. Přestože se i zde dá shlédnout množství "brutálních a zvrhlých" scén, tak už nemají takový šmrnc jako v jiných filmech. Zde se sázelo spíše na erotickou podstatu filmu a nahých dívek je tu skutečně hodně.
K uspokojení mužské části obecenstva měly posloužit kratičké noční košilky, které toho moc nezakryly a časté záběry ze sprchy. Občas není na škodu podívat se na pěkné ženské, ale ne pokud chcete sledovat hororový film. U Nazi exploitation jsme na podobné věci zvyklí, ale zároveň musí být děj prošpikován i brutálním zacházením s ženami a zde to byl jen slabý čajíček. Některé scény sice dokáží lehce znechutit, ale jinak to byla celkem nuda. Greta (Ilsa) již trochu zestárla a není zas až tak krutá, jako v dobách své největší slávy. Navíc k týrání dívek využívá spíše svých pomocníků a ruku k dílu přiloží jen zřídka kdy.
Jen však nutno podotknout, že některá děvčata jsou opravdu povedená kvítka. Kupříkladu taková Juana (Lina Romay) má ráda sadomaso a tak proč jí ho nedopřát v míře největší. Podobná přání Greta plní z upřímnou radostí a svou oblíbenkyni často využívá ke svému uspokojení. Obě ženy mají k sobě vřelý vztah, který se však záhy docela vybrví. Právě závěr samotného filmu patří ke zlatému hřebu večera. Na scéně se konečně objeví i nutná dávka krve a změna jídelníčku není určitě na škodu. Dokonce i hromadné znásilnění už není to co kdysi bývalo. Plaché dívky sice nestojí o návštěvu svých klínů, ale nadržení pánové nedbají jejich nářků.

Zřejmě i samotná Dyanne Thorne si uvědomovala, že v nejlepším se má přestat a tak se tímto filmem rozloučila se všemi svými fanoušky a svou "legendární" postavu nechala odejít do filmového důchodu. Hodně kontroverzní Ilsa však navždy zůstane v srdcích všech zarytých fanoušků těchto rozporuplných Nazi filmů.

Hodnocení:
40%

Žádné komentáře:

Okomentovat