0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (293) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

13. 12. 2012

Gag (2006)

Zemřít je snadné, zůstat naživu je stejně těžké, jako se dodívat na tenhle rádoby explotation!
V Beverly Hills se do jedné z vil vloupají dva amatérští zlodějíčci. Hledají sejf s pořádnou hotovostí, ale místo toho naleznou v jedné z místností spoutaného a evidentně i zmučeného muže. Snaží se mu pomoci, ale netuší, že už v domě nejsou sami. Sadistický majitel tohoto sídla právě získal dvě nové hračky pro své brutální hry a nehodlá se jich jen tak vzdát. Oba dva tak na vlastní kůži poznají, že existují velmi rafinované mučící metody, o kterých se jim nezdálo ani v tom nejhorším snu.



Režie: Scott W. Mckinlay
Rok výroby: 2006
Délka: 78 min
Země: USA

Hrají:
Brian Kolodziej ... (Brian)
Gerald Emerick ... (Wade)
Vince Marinelli ... (Tony)
Scott W. Mckinlay ... (Detroit)
Amy Wehrell ... (Stacy)
... a další


Amatérský nízkorozpočtový film, který je podle distributora volným pokračováním ve stylu Hostelu a SAW. To se však na mě pánové nesmí zlobit, protože tenhle paskvil jim nesahá ani po kotníky. Filmů s podobným tématem jsem viděl už tolik, že mě začínající režisér Mckinlay - jinak velmi špatný herec, nedokázal překvapit už skoro ničím. Musím však uznat, že začátek filmu mě docela navnadil a jelikož jsem si před jeho puštěním nečetl žádnou recenzi ani komentáře na netu, absolutně jsem netušil do čeho jsem to zas vrazil prachy.
Děj filmu je plný rádoby drsného násilí a mučení, které je sem tam skutečně nápadité, jenomže otřesná a roztřesená kamera nám nabídne jen směsici nepříliš kvalitních záběrů, které většinou nejsou dotažené do konce. Navíc se zde dočkáme tolika nelogičností, že je ani na prstech obou rukou nedokážu spočítat. Postavy pobíhají po místnostech a místo toho, aby si zachránily krk (těchto příležitostí mají hned několik), tak udělají školáckou chybu, za kterou zaplatí následně životem. Tohle klasické klišé je samo sebou hlavní náplní celého filmu, takže po chvíli se začnete nudit a očekáváte konec. Jediné štěstí je, že film trvá jen něco málo přes hodinu, protože delší stopáž bych už nevydržel.
Režisér se nám celou dobu snaží podstrkovat různé zvraty v průběhu děje, které následně za deset minut pohřbí pod kytky další nesmyslnou scénou. Navíc udělal zásadní chybu v tom, že nám to hlavní poodhalil hned na začátku, takže divák už po deseti minutách ví, kdo za vším stojí a jen nevěřícně kroutí hlavou nad promrhaným časem. Jedno se však musí režisérovi nechat. Ve filmu použije docela velké množství krve, které místy dokonce docela solidně splnilo svůj účel. Nebýt těch otřesných triků a amatérských hereckých výkonů, možná by si u diváků vedl lépe.

Abych však Gag jen nehanil, tak musím pochválit i několik scén viz. ochutnání kamaráda, které trochu odlehčily a hlavně pozvedly skomírající děj. Těchto světlých chvilek si však diváci příliš neužijí, protože jde skutečně jen o pár výjimek. I já sám se musím přiznat, že jsem u něj usnul a musel se dodívat až napodruhé. Za celý film bych vyzdvihl asi jen nedotažený nápad s myší či potkanem a skleněnou trubkou. Jinak co se týká samotných mučících scén, tak některé z nich měli skutečně slušnou myšlenku a dokonce i ztvárnění, ale opět všechno ztroskotalo na otřesných hereckých výkonech pětice hlavních postav.

Pokud bych neviděl nikdy předtím žádný film s podobným námětem, možná bych tomuhle dal i víc procent, ale takhle jsem na velkých rozpacích. Pro mne osobně balancuje celková kvalita snímku na hraně odpadních vod a těžkého podprůměru. Kromě několika lepších scén jsem se tady dočkal jen kupy nesmyslů, otřesných výkonů všech protagonistů a roztřepané kamery.


Hodnocení:
Tenhle amatérský film si už nikdy nepustím ... to vím určitě. S přivřením oka dám hodně slabých 30% za nevyužitý potenciál, který se tady místy objevil a hlavně proto, že znám i mnohem horší filmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat