0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

31. 12. 2012

Dinocroc vs. Supergator (2010)

Obě gigantická monstra konečně společně v akci!
Z výzkumného komplexu se ozývá křik a nářky. To však není zloba nad velikostí sumy na výplatní pásce, ale výraz zděšení, protože se podařilo dvěma geneticky upraveným tvorům dostat na svobodu a nyní si z velkou radostí pochutnávají na svých stvořitelích. Tajně zde totiž bylo použito získané DNA dvou vyhynulých dinosaurů a po spojení s aligátoři potažmo krokodýlí DNA vznikl jak Dinocroc, tak i Supergator. Obě nestvůry poté uprchnou do volné přírody, kde jsou jim na milost a nemilost vydáni bezbranní lidé, kteří o jejich existenci neměli dosud ani potuchy. Zatímco se movitý majitel výzkumného střediska Jason Drake a jeho nohsledi snaží zamést všechny stopy o jejich existenci, tak obě nenažrané a velice agresivní monstra horentně navyšují počet zabitých lidí. Jediní kdo se je pokusí zastavit jsou lovec krokodýlů Bob Logan, zástupkyně šerifa Cassidy a Charlie Swanson. Nebudou to však mít vůbec lehké, protože střelné zbraně nestvůrám moc neublíží a tak jedinou nadějí je postavit obě monstra proti sobě.



Režie: Rob Robertson, Jim Wynorski
Rok výroby: 2010
Délka: 80 min
Země: USA

Hrají:
David Carradine ... (Jason Drake)
Rib Hillis ... (Bob Logan)
Amy Rasimas ... (Cassidy Swanson)
John Callahan ... (Charlie Swanson)
Lisa Clapperton ... (Victoria)
... a další


Poslední dobou se stále častěji stává jakousi módou spojování dvou obřích monster do jednoho filmu a tak ani Roger Corman a společnost Syfy nechtěli zůstat pozadu. Tentokrát si na pomoc přizvali režiséra Jima Wynorskiho, který ve spolupráci se svým kolegou Robertsonem natočili tento film. Wynorski už měl s podobným tématem zkušenosti díky filmu Varan vs. Cobra a tak mu to nedělalo sebemenší problém. Začátek filmu se nikterak neliší od svých předchůdců a tak opět sledujeme další nedotažený experiment, kdy se gigantickým tvorům podaří uprchnout ze svého vězení. Tentokrát si však hned při první scéně vychutnáme postupné vybíjejí vyděšených vědců a laborantů, kteří padají jako mouchy. Téměř okamžitě se dostaví onen pověstný humorný nádech podobně laděných kousků, kdy stupidní chování většiny postav umožní jejich jednoduchou a především pěkně krvavou likvidaci.
Dokonce je zde vidět i docela slušné zlepšení a tím myslím především po vizuální stránce obou monster. Tvůrci se zřejmě lehce zdokonalili v používání digitálních efektů a jejich úsilí musím ocenit. Dinocroc vypadá o mnoho lépe a byl to právě on co mě na celém filmu přitahovalo. Bohužel postupem času a především na závěr z něj jeho stvořitelé udělali úplného vola. Absolutně nedokázali využít všech jeho předností, kterými oplýval ve filmu z roku 2004 a tou jednou scénu, kdy rozdrtil autobus moc nezabodovali. Zato pro Supergatora našli mnohem větší využití a byl to hlavně on, kdo se zde staral o vzrušení. Jeho tlama trhala jednoho nebožáka za druhým a díky tomu zde bylo k vidění několik opravdu dobrých scén (viz rozpůlení jedné ženy).
Co se však týká originality vražedných scén, tak zde se tvůrci moc nevytáhli. Některé z nich jsou věrnou kopií předešlých dílů a scéna u vodopádu byla navíc oproti minule úplně tragická. Navíc většina krvavých cákanců byla hned na první pohled počítačem nedokonalá práce, stejně jako dodělané záblesky střelných zbraní. Tyto věci mi u podobných filmů vadí asi nejvíc a vždy sníží nejen moje hodnocení, ale i požitek z filmu. I samotná atmosféra měla obrovské trhliny, které způsobily nudné pasáže. Těch tu bylo opravdu dost a když k tomu připočítám i zbytečnou zápletku s vražedkyní a agenty FBI, tak musím dát pánům režisérům jedno velké mínus. Tentokrát mě však potěšil i hudební doprovod, který si sice vypůjčili hned z několika filmů najednou, ale rozhodně se to dalo poslouchat.
Dalším zklamáním pro mne byli i herecké výkony většiny představitelů. Ti až na pár výjimek podali místy až podprůměrné výkony a oproti ostatním dílům jsem si tu nenašel vyloženě oblíbenou postavu. Ze známých tváří se zde objevil například David Carradine, pro kterého to byla jedna z vůbec posledních rolí. Bohužel ani on nepodal bůhvíjak skvostný výkon, ale to bylo i tím, že zde měl docela malý prostor. Snímek Dinocroc vs. Supergator však v celkovém součtu ostudu asi neudělal. Jako největší plus vidím ztvárnění obou monster, které se mi obě líbili. Průměrné hodnocení zachránili i již zmíněné některé vražedné scény u kterých jsem se opět dosyta nasmál.


Hodnocení:
50%

Žádné komentáře:

Okomentovat