0-9 (45) A (128) B (184) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (163) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (71) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

23. 11. 2011

American Psycho 2: All American Girl (2002)

Co chce, to dostane a běda když se jí někdo postaví do cesty!

Patrick Bateman zemřel za velice podivných okolností ve svém bytě a FBI si tak může ze svého seznamu odškrtnout dalšího sériového vraha. Nikdo však netuší, že jeho smrt má na svědomí malá dívka Rachael, které se podařilo jako jediné přežít jeho zvrácené choutky a nepozorovaně unikla. Jenže tato událost jí navždycky poznamenala a zcela změnila její chování. Dnes již dospívající dívka studuje na prestižní škole a jejím snem je stát se asistentkou profesora Starkmana, který jí může otevřít brány k FBI. V cestě jí však stojí další tři tvrdí konkurenti v boji o toto místo a Rachael se rozhodne jít za svým cílem za pomoci všech dostupných prostředků. Talentovaná dívka vymyslí ďábelský plán jak se zbavit všech svých soků a brzy začnou za záhadných okolností mizet někteří studenti i školní personál.

Český název: Americké psycho 2
Režie: Morgan J. Freeman
Rok výroby: 2002
Délka: 88 min
Země: USA

Hrají:
Mila Kunis ... (Rachael)
William Shatner ... (Starkman)
Geraint Wyn Davies ... (Daniels)
Robin Dunne ... (Brian)
Lindy Booth ... (Cassandra)
... a další

V Americe bývá většinou pravidlem, že jakmile se natočí nějaký film který dokáže zaujmout velkou část diváků, musí v co nejbližší době vzniknout jeho pokračování. Většinou se toho však ujme druhořadý režisér, který disponuje naprosto otřesným scénářem a druholigovými herci, kteří chtějí co nejvíce vytěžit ze známého jména svého předchůdce. Diváci jsou natěšení, ale jaké je jejich zklamání, když naběhnou závěrečné titulky už nemusím moc rozepisovat. A ani tentokrát tomu nebylo jinak. Morgan J. Freeman rozhodně nepatří k žádným špičkám ve svém oboru a tento film je jasným důkazem toho, že by měl svojí profesi raději pověsit na hřebík.

Jinak než parodie se totiž tento film ani nazvat nedá. Zatímco původní snímek bodoval na všech frontách svým zvráceným pojetím a skvělým výkonem Ch. Balea, tak zde se diváci dočkají pouze zesměšnění původní myšlenky a směsice černého humoru, která by se ráda stala hororovým filmem. Už začátek napovídá, že půjde o pěkný průšvih díky průvodním blábolům malé holky a srandovního zabití sériového vraha. Tohle by dalo možná ještě překousnout díky charismatické herečce, která zde ztvárnila hlavní roli, jenže to nikdo ještě netušil co bude následovat. Nečekejte zde žádný krvavý masakr, nebo porcování nevinných obětí, budete se totiž muset spokojit jen s nedotaženými scénami při kterých ani moc nepoteče krev a většinu z nich ještě přeruší střih. Peněz zde totiž moc k rozvíření nebylo a tak se celý štáb pokoušel maskovat všechny nedostatky jak se dalo jenže marná snaha, protože kde není nic pořádného k vidění není ani potřeba těchto pochybných manévrů.

Hororovou atmosféru tady nehledejte, protože mi přišlo že se tvůrci rozhodli natočit podobný film jako American Pie akorát s tím rozdílem, že se tady čas od času stane vražda. Jednotlivé rozhovory jsou sem tam proloženy suchými hláškami, které stejně nikoho nerozesmějí. Po tragicky nudné půlhodině se z toho snažili udělat jakýsi slasher s gumovými panáky. Zatímco v jedničce jsme si mohli často vychutnat psychologickou hru vraha s jeho oběťmi, tak zde to vzali tvůrci rychlým šupem. Rachael se vždy přikradla ze zadu, potom byl k vidění stín či ruka s vraždícím předmětem a nic. Tedy zapomněl bych na dvě scény s gumovou figurínou, která nevypadala vůbec realisticky a scéna ze šatníku diváka spíš ‘‘rozpláče‘‘, než aby se u ní vylekal. Jediná srandovní scénka je udušení kondomem skoro na začátku filmu.

Jak už jsem podotkl na začátku jediné na co se tady dá dívat je samotná herečka Mila Kunis. Já si jí ještě pamatuji z jiného snímku, kde se rozhodně nestyděla ukázat kousek ze svým opravdových předností a tak jsem celkem se zájmem sledoval, jestli bude něco i tady, ale nebylo. Docela se jí divím, že se dala přemluvit k natočení něčeho takového, ale to je celkem jedno. Hororem bych tenhle film nenazval ani omylem. Jedná se spíše o černou komedii či parodii a to ještě hodně špatnou. Jen doufám, že už nebude nikdy další pokračování.

Hodnocení:
30%

Žádné komentáře:

Okomentovat