0-9 (45) A (127) B (183) C (178) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (140) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (57) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

15. 11. 2011

Jester (Puppet Master)

Zatímco ostatní loutky bojovaly a vraždily, on se staral o zábavu.


Tato loutka se v žádném dílu naplno neprojevila a přesto si zahrála ve všech dílech Puppet Master, protože se stala nejen největším miláčkem mistra Toulona, ale i samotných producentů. U diváků už takový ohlas neměla, protože toho nikdy moc neukázala. Od toho tam ovšem Jester nebyl. Zatímco ostatní loutky zabíjely a bojovaly, on se schovával vzadu a bavil obecenstvo svou mimikou a zvuky, které vydával.



Jester patří mezi nejstarší loutky, které Andre Toulon stvořil. Loutkař si jej natolik oblíbil, že dostal oproti ostatním loutkám několik privilegií. Neustále vylepšoval jeho vzhled i oblečení, dokonce dostal i malinkatý trůn na kterém si v klidu vysedával. Do jeho těla vpustil duši mrtvého německého účetního Hanse Seidermana, který už během života byl samý žert a opravdový šprýmař. Jeho nerozvážná mluva ovšem zaujala německé gestapo natolik, že jej nechali popravit.

Jester byl svým způsobem strašpytel a musel být pod neustálým dozorem ostatních loutek. Dost se tímto od ostatních lišil, ale několikrát se přece jenom také zúčastnil nějaké té bitky. Pokud se ovšem stalo, že se ocitl někde sám, tak pěkně zalezl do skrýše, odkud pozorně sledoval dění kolem sebe. Pokud totiž vedle něj nestál Pinhead nebo Blade, tak pomalu ani nedýchal. Právě Pinhead měl k Jesterovi nejblíže a dělal mu osobní stáž. Většina diváků i fanoušků měla od prvního dílu dojem, že právě Jester byl vůdcem ostatních loutek, ale nebylo tomu tak. On byl pouze všemi oblíbený a chráněný, ale ve skutečnosti skoro ovšem rozhodoval Blade. Pokud ovšem byla příležitost, tak se i náš šašek zapojil do vražedného útoku. Stalo se to sice jen občas, ale několikrát nám ukázal jak obratně umí používat malý nožík.

Jester byl oblečený do šaškovských hadříků, na hlavě nosil kuželovitou čapku s rolničkami a žluté dřeváky. Žádnou klasickou zbraň u sebe nenosil. Jeho hlavní charakteristikou byla jeho mimika obličeje. Jeho hlava byla rozdělená na tři pohyblivé části (čelo, střed obličeje a brada). Dokázal udělat celkem pět mimických výrazů obličeje: rozhněvaný, vystrašený, smutný, šťastný a překvapený. Několikrát z jeho úst dokonce zazněl náznak smíchu či jakési chrčení.

Objevil se v těchto dílech:
Puppet Master
Puppet Master II
Puppet Master III: Toulon's Revenge
Puppet Master 4
Puppet Master 5: The Final Chapter
Curse of the Puppet Master
Retro Puppet Master
Puppet Master: The Legacy
Puppet Master vs. Demonic Toys
Puppet Master: Axis of Evil

Žádné komentáře:

Okomentovat