0-9 (45) A (128) B (183) C (179) D (193) E (48) F (100) G (103) H (162) I (73) J (50) K (56) L (93) M (141) N (70) O (44) P (157) Q (8) R (100) S (292) T (110) U (37) V (58) W (82) X (6) Y (10) Z (42)

25. 11. 2011

13th Sign, The (2000)

Strážce měsíční brány se chce vrátit na Zemi a Lany je jediná, kdo ho může zastavit.
Lany sužují děsivé sny z minulosti. Před patnácti lety její otec zastřelil patnáct lidí a nakonec obrátil zbraň proti sobě. Proto se rozhodne po letech vrátit se do vesničky, kde došlo k této tragédii, aby zjistila důvod otcových činů. Brzy poodhalí hrozivé tajemství, které místní občané skrývají, kteří pořádají v lese tajemný rituál. Z jeho pomocí chtějí otevřít cestu démonovi Dravelovi, strážci měsíční brány. A právě Lany je klíčem k jeho svobodě a zároveň jediná, která to může všechno zastavit. S pomocí nového přítele Rileyho se postaví stoupencům démona a tím začíná krvavý boj, při kterém potečou ,,litry krve‘‘.

Český název: 13. znamení
Režie: Adam Mason, Jonty Acton
Rok výroby: 2000
Délka: 85 min
Země: Velká Británie

Hrají:
Nadja Brand ... ( Lany)
Eric Colvin ... ( Riley)
Jonathan Coote ... ( Drael)
Justin Ellis ... ( Zaldor)
Eva Gray ... ( Laura Emmersley)
...a další

Adam Mason nám představil svou prvotinu, která je sice postavená na zajímavém námětu, ale konečná podoba dost pokulhává i za normálním průměrným filmem. Důvodem může být možná nedostatek financí, nebo kvalita herců, ale chyby se dají najít skoro všude. Přesto mě film nenudil a i když nebyl moc dobrý, dalo se na něj dívat. Nejhorší je asi samotná kamera, která byla dost roztřesená a rozmazaná, takže spoustu záběrů bylo hodně nepřehledných.

Snaha o zajímavý děj se upřít nedá, protože jsme měli možnost vidět pár pěkných soubojů a přestřelek, které byly místy sice dost přehnané, ale alespoň zpestřily film. Když přišla na scénu trojice vrahů, musel jsem se opět zasmát. Jeden z nich měl rukavici s čepelemi (že by vzpomínka na Fredyho?), další si nesl pouzdro na kytaru z něhož se mu vymrštila zbraň (podobnost s filmem Desperado je víc než náhodná). No a oblečení zabijáků mi připomínalo jistý film s Mel Gibsonem.

Herecké obsazení je pro mě velkou neznámou, ale na internetu jsem zjistil, že hlavní herecká dvojice Nadja Brand a Eric Colvin spolu hráli ještě v dalších dvou filmech (Broken, Dust). Jinak bych výkony všech zúčastněných ohodnotil jako lehký podprůměr. Co se mi ovšem nejvíc líbilo, byla konečná podoba démona Dravela, který se objevil až na konci filmu. Ovšem musím říct, že patřil asi k tomu nejlepšímu co bylo ve filmu vidět. Na rozdíl od směšně svítících očí jeho služebníků.

Hodnocení:
Film určitě stojí za jedno podívání se, ale nic od něj nečekejte. Hlavně se nenechte zlákat popisky na obalu dvd, které jsou vesměs fiktivní s dějem, který se ve filmu skutečně odehraje. 30%

Žádné komentáře:

Okomentovat